Dabar populiaru
Publikuota: 2020 lapkričio 21d. 18:00

„Bulvių košės“ receptas: minkštutėlė pieniška Hokkaido duona

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta duona
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta duona

Šią purią duoną kepsime japonišku būdu, vadinamu tangzhong, o tai yra toks metodas, kai pirmiausiai pasigaminama ir vėliau tešlai naudojama plikyta vandens ir miltų pasta. Būtent ji suteikia duonai minkštumo, kepinys ilgiau išsilaiko šviežias.

Tangzhong pasta gaminama santykiu 1:5, t.y. jei imate 50 g miltų, vandens reikės 250 ml.

Tangzhong gaminama taip: į puodą sudėkite miltus ir vandenį ir kaitinkite maišydami ant silpnos kaitros. Kaitinkite kol termometras pasieks 65°C. Jei termometro neturite, kaitinkite tol, kol braukiant plakimo šluotele per plikinį matysis braukimo žymės.

Paruoštą pasta uždenkite dangčiu ar maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų. Tangzhong galite pasiruošti iš vakaro, tik tuomet atvėsusią įdėkite į šaldytuvą ir prieš dedant į tešlą atšildykite iki kambario temperatūros. Pastą šaldytuve galite laikyti 3 paras.

Ingredientai duonai:

  • 540 g kvietinių miltų (ant pakuotės ieškokite 550C);
  • 85 g cukraus;
  • 8 g druskos;
  • 9 g pieno miltelių;
  • 11 g sausų mielių;
  • 85 g paplaktų kiaušinių;
  • 60 g grietinėlės (30 proc. riebumo);
  • 160 g pieno (3,2 proc. riebumo);
  • 185 g jau pasiruošto Tangzhong plikinio;
  • 50 g tirpinto sviesto.

Gaminimas:

1. Pieną sumaišykite su mielėmis ir palikite pusvalandžiui šiltai, kad mielės atgytų. Į maišyklės dubenį supilkite pieną su mielėmis, Tangzhong pastą, kiaušinio plakinį, grietinėlę, cukrų ir trumpai paplakite, kad susimaišytų iki vientisos masės.

2. Supilkite druską, miltus, pieno miltelius ir tešlos antgaliu minkykite tol, kol tešla susijungs į vientisą masę. Toliau minkant pamažu supilkite sviestą. Minkykite vidutiniu greičiu dar 7-10 minučių.

3. Išminkytą tešlą uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir kildinkite, kol tešla pakils dvigubai.

4. Pakilusią tešlą išverskite ant stalo, padalinkite į 6 lygias dalis, suformuokite kamuoliukus, uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite pailsėti 15 minučių (aš kepiau dviejose formelėse po 3 kamuoliukus).

5. Toliau formuosime šešis tešlos kamuolaičius, kaip tai daroma, galite pasižiūrėti šiame Youtube filmuke

Tinklaraštininkės nuotr. /Suformuota Hokkaido duona
Tinklaraštininkės nuotr. /Suformuota Hokkaido duona

6. Suformuotą ir sudėtą į kepimo formas tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai, kad pakiltų dvigubai. Pakilusią duoną aptepkite kiaušinio plakiniu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Pieniška Hokkaido duona
Tinklaraštininkės nuotr. /Pieniška Hokkaido duona

7. Kepkite iki 180°C laispnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių. Stebėkite, nes Kiekviena orkaitė kepa skirtingai!

8. Iškeptą duoną pusvalandį aušinau formoje, paskui atsargiai išverčiau ir baigiau aušinti pridengusi rankšluostėliu.

Tinklaraštininkės nuotr. /Hokkaido duona bus itin puri ir minkšta
Tinklaraštininkės nuotr. /Hokkaido duona bus itin puri ir minkšta

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką