Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 kovo 28d. 17:00

„Bulvių košės“ receptas: nuostabus pagardas – žemoje temperatūroje virti česnakai

Tinklaraštininkė Laura ir jos žemoje temperatūroje virti česnakai
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos žemoje temperatūroje virti česnakai

Taip virtus česnakus galite naudoti kaip garnyrą, tepti ant duonos, dėti ant kepsnio, į sriubas, troškinius, padažus ir kur tik norisi. Išbandykite!

Ingredientai:

  • Česnako skiltelių;
  • lauro lapelių;
  • pipirų grūdelių;
  • žolelių (pasirinktinai – čiobrelių, rozmarino, šalavijo);
  • alyvuogių aliejaus (tai pat tinka taukai, ančių, žąsų riebalai).

Gaminimas:

1. Česnako skilteles nulupkite (galite virti ir neluptas, tereiks prieš valgant išsispausti iš lukštelio), sudėkite į puodą, kuriame virsite, supilkite aliejų arba kitus pasirinktus pašildytus riebalus.

2. Sudėkite prieskonius ir žoleles. Virkite ant mažiausios kaitros apie valandą arba kol suminkštės. Jei turite maistui skirtą termometrą, stenkite, kad riebalai neužkaistų aukščiau 80°C laipsnių. Jei termometro neturite – ne bėda, tiesiog virkite ant kuo mažesnėje kaitroje.

Tinklaraštininkės nuotr. /Česnakus reikia virti žemoje kaitroje
Tinklaraštininkės nuotr. /Česnakus reikia virti žemoje kaitroje

3. Suminkštėjusias skilteles sudėkite į indelį, kuriame laikysite, užpilkite riebalais, kuriuose virė. Recepto šaltinyje rašoma, kad šaldytuve galima laikyti mėnesį, bet man išsilaikė ir ilgiau.

Likusius česnakų prisotintus riebalus panaudokite kepimui.

Tinklaraštininkės nuotr. /Taip paruoštus česnakus galima tiesiog tepti ant duonos
Tinklaraštininkės nuotr. /Taip paruoštus česnakus galima tiesiog tepti ant duonos

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Video

26:32
00:48
26:34

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką