Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 20d. 19:00

„Bulvių košės“ receptas: paprikų ir baklažanų troškinys

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Kai pats baklažanų bei paprikų sezono įkarštis, verta išbandyti kuo daugiau patiekalų su šiomis gėrybėmis. Šį sykį skania idėja dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Ingredientai:

  • 2 svogūnai;
  • aliejaus kepimui;
  • 1 baklažanas;
  • 2 geltonosios paprikos;
  • 3/4 stiklinės naminio pomidorų padažo;
  • 1 valg. šaukšt. raudonėlių lapelių;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų petražolių lapelių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • žiupsnelis maltų kajeno pipirų.

Gaminimas:

1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su aliejumi, kol suminkštės.

2. Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.

3. Papriką padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite orkaitėje, kol odelė pajuoduos (galite kepti kartu su baklažanais). Iškepusias paprikas įdėkite pusvalandžiui į sandarų indą (lengviau lupsis odelė), išėmę nulupkite odelę.

4. Iškepusias paprikas ir baklažaną supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į keptuvę su svogūnais. Supilkite ant daržovių pomidorų padažą, pagardinkite druska, pipirais ir pašildykite. Įmaišykite raudonėlius ir petražoles.

5. Troškinį galite pagardinti skrudintais riešutais arba sėklomis, valgyti šiltą ir šaltą, naudoti kaip garnyrą.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Baklažanų ir paprikų troškinys
Tinklaraščio archyvo nuotr./Baklažanų ir paprikų troškinys

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

01:02
01:19
00:44
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką