Dabar populiaru
Publikuota: 2020 sausio 29d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: perujietiški veršienos širdžių kebabai

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepti kebabai
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepti kebabai

„Anticuchos“, maži ant grilio keptos mėsos iešmeliai – labai populiarus gatvės maistas Peru. Dažniausiai gaminami iš jūros gėrybių ir jautienos. Be galo kvapnūs, minkšti ir tirpstantys burnoje. Pabandykite su šiuo marinatu paruošti ir klasikinius kiaulienos sprandinės šašlykus.

Ingredientai:

  • 500 g veršienos širdžių (2 širdys);
  • 1 šaukštelis kumino (nemalto);
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių;
  • 1 čili pipiras;
  • 4 šaukšai raudonojo vyno acto;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

padažui:

  • 1 geltonoji paprika;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • 0,5 čili pipiro;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 0,5 citrinos;
  • druskos;
  • žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių;
  • šlakas alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Nupjaustykite nuo veršio širdžių paviršaus visus riebalus, gysleles ir raumenį dengiančią plėvelę. Turi likti švarus raumuo. Širdį perpjaukite pusiau. Išpjaukite vidinėje širdies raumens pusėje esančias visas gyslas, nupjaustykite raumenį dengiančias plėves. Nuvalytą širdies raumenį supjaustykite kubeliais.

2. Kuminą kepinkite sausoje keptuvėje apie 1 minutę arba kol pakvips. Sudėkite kuminą kartu su druska ir pipirais į prieskonių grūstuvę ir grūskite, kol prieskoniai susismulkins, sudėkite į tą pačią grūstuvę pasmulkintus česnaką ir čili pipirą (be sėklų) ir grūskite iki vientisos masės.

3. Sumaišykite širdžių gabalėlius su grūstais prieskoniais, aliejumi ir actu. Padėkite nakčiai į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

4. Pasimarinavusius širdžių gabalėlius sumaukite ant metalinių arba medinių (prieš maunant išmirkykite vandenyje, kad mažiau degtų) iešmelių.

5. Širdžių kebabus kepkite po kelias minutes iš visų pusių. Neperkepkite! Širdys turi būti „rare“ arba „medium rare“ iškepimo lygio.

6. Padažui papriką padalinkite į 4 dalis, išimkite sėklalizdžius, nuluptą svogūną perpjaukite pusiau, citriną taip pat perpjaukite pusiau. Sudėkite daržoves į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Po 10 minučių ištraukite čili pipirą, citriną ir česnako skiteles, kepkite likusias daržoves dar 10 minučių.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Padažui reikalingos daržovės
Tinklaraščio archyvo nuotr./Padažui reikalingos daržovės

7. Iškepusias daržoves atvėsinkite. Į smulkinimo indą sudėkite keptą papriką (odelę nulupkite), svogūną, išspauskite iš lukštelių česnako skilteles, išskobkite citrinos minkštimą, sudėkite čili pipirą (sėklas išimkite). Įpilkite į daržoves šlaką aliejaus, įberkite druskos, paprikos miltelių ir sutrinkite iki vientisos masės. Prieš patiekiant padažą pašildykite.

8. Veršienos širdžių kebabus patiekite su padažu ir salotomis, duona arba ryžiais.

(recepto šaltinis – Jennifer Mcagan knyga „Odd Bits“)

Tinklaraščio archyvo nuotr./Peruietiški veršienos širdžių kebabai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Peruietiški veršienos širdžių kebabai

Šie receptai – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką