Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 14d. 12:00

„Bulvių košės“ receptas: pica bulviniu padu

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta pica bulviniu padu
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepta pica bulviniu padu

Ši pica ne tik skani, bet, jei jums aktualu, dar ir be glitimo. Originaliame receptę rašo, kad picos užteks 2-4 žmonėms. Niekaip – sukertame dviese! Kiti du liktų alkani.

Ingredientai:

picos padui:

  • 700 g bulvių;
  • 50 g čederio sūrio;
  • 1 kiaušinis;
  • 30 g aliejaus;
  • druskos, šviežiai maltų pipirų.

viršui:

  • 200 g mocarelos sūrio;
  • 6 per pusę perpjautų vyšniniai pomidoriukai;
  • džiovinto baziliko ir raudonėlio (arba šviežių žolelių);
  • 30 g chorizo arba pepperoni dešros griežinėlių (aš naudojau vytintą kumpį).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C laipsnių temperatūros.

2. Nuskustas bulves sutarkuokite burokine tarka. Tarkuotų bulvių masę sudėkite ant darbastalio, ant kurio išskleistas popierinis rankšluostis. Masę tolygiai paskleiskite ir iš viršaus popierinių rankšluosčiu nuspauskite kiek įmanoma skysčio.

3. Sudėkite nusausintą bulvių masę į dubenį, sudėkite tarkuotą sūrį, kiaušinį, druską, pipirus, aliejų ir gerai išmaišykite.

4. Iš bulvių masės ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos suformuokite apie 30 cm diametro apskritimą. Dėkite kepimo formą su bulviniu padu į vidurinę orkaitės lentyną ir kepkite 25-30 minučių arba kol pado kraštai gražiai apskrus.

5. Iškepusį bulvinį padą išimkite iš orkaitės, ant viršaus sudėkite suplėšytą mocarelos sūrį, dešrą, pomidoriukus, pabarstykite džiovintais bazilikais ir raudonėliais ir kepkite dar 10-15 minučių arba kol išsilydys sūris. Jei naudosite šviežius bazilikus ir raudonėlius, suberkite juos ant picos, jai iškepus.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Pica bulviniu padu
Tinklaraščio archyvo nuotr./Pica bulviniu padu

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką