Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 20d. 08:00

„Bulvių košės“ receptas: prancūziška klasika – kiaulienos šoninės „rillons“

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

„Rillons“ – mėsingos kiaulienos šoninės gabalėliai, lėtai ir ilgai kepti taukuose, kol karamelizuojasi. Iškeptus „rillons“, užpylus riebalais, šaldytuve galima išlaikyti iki kelių mėnesių. Valgomi ir šalti, ir pašildyti. „Rillons“ gaminau perskaičiusi tris receptus iš savo knygų ir suplakusi į vieną

Tos nuostabios knygos tai Brian Polcyn ir Michael Ruhlman „Pate, Confit, Rillette“ – dabar ji mano mėgstamiausia, – Jennifer Mclagan „Odd bits“ (autorė „rillons“ siūlo kepti orkaitėje) ir Stéphane Reynaud klasikiniai kaimiški prancūzų ūkininkų receptai „Pork and sons“.

„Rillons“ valgykite užgerdami taure vyno arba alaus. Kartu galite patiekti salotų arba marinuotų, raugintų daržovių. Manau, patiekti su lietuviškais raugintais troškintais kopūstais irgi būtų puiku!

Tinklaraštininkės nuotr./Kiaulienos šoninės „rillons“
Tinklaraštininkės nuotr./Kiaulienos šoninės „rillons“

Ingredientai:

  • 1 kg mėsingos kiaulienos šoninės be odos;
  • 30 g druskos;
  • 2 šaukštelių „Quatre epices“ prieskonių mišinio (kaip pasigaminti, rasite paspaudę ant nuorodos);
  • 200 g kiaulienos taukų;
  • geras šlako baltojo sauso vyno (galite dar ir brendžio šliūkštelėti). „Pork and sons“ autorius labai mėgsta beveik į visus kiaulienos gaminius pilti alkoholio;
  • geras šlakas vandens;
  • 2 rozmarino šakelės (arba čiobrelio);
  • 4 česnako skiltelės;
  • 2 šaukštai cukraus (vieni jo deda, kiti ne).

Gaminimas:

1. Kiaulienos šoninę supjaustykite mažiausiai 5×5 cm, daugiausiai 8×8 cm gabalėliais (skirtingos knygos, skirtingi dydžiai). Įtrinkite druska, prieskonių mišiniu ir palikite pasimarinuoti per naktį.

2. Kitą dieną keptuvėje ištirpinkite taukus, sudėkite apvalytus nuo drėgmės kiaulienos šoninės gabalėlius ir kepkite ant vidutinės kaitros vartydami, kol iš visų pusių gražiai apskrus.

3. Sumažinkite kaitrą iki mažiausios, supilkite vyną, vandenį (atsargiai, gali taškytis!), sudėkite rozmariną, česnako skilteles, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite vis pavartydami 1,52 val.

4. Nuimkite dangtį, suberkite cukrų, padidinkite kaitrą ir kepkite vartydami, kol gražiai karamelizuosis. Šoninę išimkite iš keptuvės ir galite valgyti iš karto, galite atvėsinę dėti į šaldytuvą kitiems kartams arba užkonservuoti su taukais ir laikyti kaip atsargas.

Tinklaraštininkės nuotr./Kiaulienos šoninės „rillons“
Tinklaraštininkės nuotr./Kiaulienos šoninės „rillons“

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

07:46
01:30
01:20

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką