Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 18d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas užtepas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas užtepas

„Rillettes“ dažniausiai gaminamas iš kiaulienos. Mėsa supjaustoma nedideliais gabalais, smarkiai pasūdoma ir lėtai verdama riebaluose, susmulkinama ir tada atšaldoma. „Rillettes“ valgomas atšildytas iki kambario temperatūros užtepus ant duonos ar skrebučių su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Ingredientai:

  • 1,5 kg kiaulienos (sprandinės arba mentės – naudojau abi dalis);
  • 1 kg kiaulienos šoninės;
  • 1 svogūnas;
  • 1 poro žalioji dalis;
  • 1 nedidelis pankolis;
  • 2 rozmarino šakelės;
  • 2 lauro lapeliai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 400 g kiaulienos taukų;
  • 1 stiklinė balto sausojo vyno;
  • 2 stiklinės vandens.

Gaminimas:

1. Kiaulieną supjaustykite gabalais (kaip nuotraukoje), sudėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais. Kartu sudėkite pasmulkintą svogūną, pankolį, porą, rozmariną, lauro lapelius, kiaulienos taukus (kiaulienos taukų kiekį recepte padidinau, nes man jų šiek tiek pritrūko), gausiai užberkite druska, na maždaug dvigubai tiek kiek bertumėte šiaip sūdydami (užtepas turi išeiti sūrokas), pagardinkite pipirais. Supilkite vyną, vandenį. Kepimo indą sandariai uždenkite kepimo folija ar dangčiu ir kepkite 130 laipsnių temperatūroje 4 valandas. Galite kepti orkaitėje arba griliuje, kaip aš kepiau.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepimui paruošta kiauliena
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepimui paruošta kiauliena

2. Iškepusią mėsą ir šoninę išimkite. Skystį perkoškite. Kol perkoštame kepimo skystyje atsisluoksniuos riebalai nuo kepimo sulčių, šakute smulkiai suplėšykite mėsą ir šoninę. Nugraibykite atsisluoksniavusius riebalus, juos panaudosite „rillettes“ gamybai. Kepimo skystį galėsite sunaudoti sriuboms ar padažams.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepta kiauliena
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepta kiauliena

3. Suplėšytą mėsą ir šoninę sudėkite į elektrinį plakiklį ir maišykite mažesniu nei vidutinis greičiu, naudodami maišymo mentelę. Maišydami palaipsniui supilkite nugraibytus riebalus.

4. Masę sudėkite į indelius ir atvėsinkite. Šaldytuve „rillettes“ galima drąsiai laikyti 2 savaites.

5. Prieš valgydami kiek palaikykite „rillettes“ kambario temperatūroje.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /„Rillette“ su duona
Tinklaraščio archyvo nuotr. /„Rillette“ su duona

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Kviečiame anties

Video

08:17
00:52
08:29

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką