Ingredientai:
- 500 g riebios varškės;
- 200 g graikiško jogurto;
- žiupsnelis druskos;
- 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 2 valg. šaukšt. krakmolo (dėjau kukurūzų);
- 4 kiaušiniai.
Gaminimas:
1. Varškę sutrinkite smulkintuvu kartu su jogurtu, druska, cukrumi, kiaušinių tryniais ir krakmolu. Masę tryniau tol, kol neliko varškės gumulėlių ir ji tapo beveik kaip kremas.
2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Sudėkite trečdalį plaktų baltymų į varškės masę, atsargiai išmaišykite. Sudėkite likusius baltymus ir pabaikite maišyti.
4. Supilkite apkepo masę į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Dėkite į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Šį apkepą skanu valgyti su grietine ir uogiene arba su kaitintu sviesto-grietinės padažu.
Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.