Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gruodžio 4d. 19:00

„Bulvių košės“ receptas: rizotas su jautienos kaulų čiulpais ir baravykais

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas rizotas
Tinklaraščio, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas rizotas

Riebus, aksominis ir žiemiškas patiekalas. Norėjosi valgyti kuo lėčiau, kad kuo ilgiau nesibaigtų...

Ingredientai:

  • 130 g jautienos kaulų čiulpų;
  • 1 šalotinis svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 stiklinė kubeliais pjaustytų baravykų galvų ir 6 griežinėliai papuošimui;
  • 170 g rizotui skirtų ryžių (pvz., arborio);
  • 100 ml sauso baltojo vyno;
  • 470 ml jautienos sultinio;
  • 1 šaukštas sviesto;
  • 35 g tarkuoto parmezano sūrio ir 1 šaukštas patiekimui;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.

Gaminimas:

1. Kaulų čiulpus supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę, kurioje gaminsite daugiaryžį, ir kepkite ant vidutinės kaitros maišydami, kol pradės tirpti ir čiulpai pakeis spalvą. Sudėkite smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną, maišydami kepkite apie 5 minutes. Sudėkite smulkintą česnako skiltelę, kepkite dar 2 minutes. Sudėkite baravykus ir kepkite maišydami dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais.

Tinklaraščio nuotr. /Rizoto ingredientai
Tinklaraščio nuotr. /Rizoto ingredientai

2. Sudėkite ryžius, maišydami kepkite 5 minutes. Supilkite vyną, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite maišydami, kol vynas susigers į ryžius.

3. Pamažu, samtelis po samtelio, supilkite sultinį. Po kiekvieno samtelio įpylimo kepkite pamaišydami, kol sultinys susigers į ryžius, vėl pilkite samtelį sultinio ir vėl maišydami kepkite, kol susigers. Kartokite taip tol, kol pabaigsite sultinį. Tai užtruks apie 20 minučių. Labai svarbu ryžių nepervirti, jie, kaip ir išvirę makaronai, turi būti „al dente“, t.y. viduje dar likti šiek tiek kietoki. Išvirusius ryžius uždenkite dangčiu ir palikite 3 minutėms pabręsti.

Tinklaraščio nuotr. /Baravykai
Tinklaraščio nuotr. /Baravykai

4. Įmaišykite į ryžius sviestą, sūrį ir gerai išmaišykite. Prieš patiekiant apibarstykite likusiu sūriu ir papuoškite keptais baravykų kepurių griežinėliais.

Tinklaraščio nuotr. /Rizotas su jautienos kaulų čiulpais ir baravykais
Tinklaraščio nuotr. /Rizotas su jautienos kaulų čiulpais ir baravykais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Praktiški patarimai

Skanumėlis

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką