Dabar populiaru
Publikuota: 2020 liepos 2d. 16:00

„Bulvių košės“ receptas: rytietiškai sūdyta lašiša su citrinžole ir Sičuano pipirais

Tinklaraštininkė Laura ir jos sūdyta lašiša
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos sūdyta lašiša

Pabandžiau nieko nesitikėdama, nes labai skubėjau, bet vis tiek norėjosi netradicinio skonio. O pavyko taip, kad reikia dėti receptą ir visiems rodyti!

Ingredientai:

  • 1 didesnio upėtakio arba lašišos filė;
  • 100 g druskos;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 0,5 saujelės džiovintos citrinžolės;
  • 1 šaukštas Sičuano pipirų.

Gaminimas:

1. Lašišos filė nuskuskite, ištraukite pincetu likusius kaulelius.

2. Į indą, kuriame sūdysite lašišą, suberkite pusę druskos, cukraus, citrinžolės ir pipirų. Dėkite lašišą oda žemyn, ant viršaus suberkite likusius prieskonius, druską ir cukrų. Jei lašišą sūdysite supjaustytą į kelis gabalus, juos pasluoksniuokite.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Sūdymui paruošta lašiša
Tinklaraščio archyvo nuotr./Sūdymui paruošta lašiša

3. Lašišą dėkite į šaldytuvą ir laikykite vis pavartydami 23 paras. Po to lašišą nuplaukite, gerai nusausinkite ir skanaukite. Dalį galite užšaldyti.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Rytietiškai sūdytos lašišos gabalėlis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Rytietiškai sūdytos lašišos gabalėlis

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis
Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką