Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 12d. 15:00

„Bulvių košės“ receptas. Salierų druska: kaip jos pasigaminti ir kur naudoti

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas, gardintas salierų druska
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas, gardintas salierų druska

Salierų druską labai mėgstu. Visą laiką ruošiu ją pati, juo labiau, kad savo gamybos ji man skanesnė, nei pirktinė, nors šiek tiek ir užtrunka pasidaryti. Salierų druską galimą gaminti iš salierų sėklų, saliero gumbo ir saliero lapų. Aš gaminu ir iš gumbo, ir iš lapų. Iš gumbo pagaminta druska švelnesnė, iš lapų – stipresnio skonio ir aromato, labai gražios žalios spalvos.

Salierų druska gardinu sriubas, troškinius, kepsnius, patiekalus su kiaušiniais, patiekalus su bulvėmis, makaronus, koldūnus ir t.t. Panaudojimo būdų labai daug. Salierų druska patiekale veikia kaip natūralus skonio stipriklis.

Salierų druska iš gumbo

Ingredientai:

  • 1,5 stiklinės druskos;
  • 450 g nulupto saliero gumbo.

Gaminimas:

1. Saliero gumbą sutarkuokite mandolinos tipo tarka plonais šiaudeliais.

2. Tarkuotą saliero gumbą gerai sumaišykite su druska, sudėkite masę į indą su dangčiu ir dėkite į šaldytuvą 3 paroms.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 90°C laispnių temperatūros. Salierų-druskos mišinį paskleiskite ant kepimo skardos. Džiovinkite orkaitėje 2-3 valandas arba kol saliero gumbo šiaudeliai taps labai sausi ir traškūs. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

4. Mišinį sumalkite dalimis prieskonių malūnėlyje arba visus iš karto virtuvės kombaine. Salierų druską laikykite hermetiškame inde.

Recepto šaltinis: Fergus Henderson knyga „The Complete Nose to Tail: A Kind of British Cooking“

Salierų druska iš lapų

Ingredientai:

  • Salierų lapų (nuskabytų nuo lapkočių);
  • druskos.

Gaminimas:

1. Salierų lapus išdžiovinkite džiovyklėje arba orkaitėje. Išdžiuvusius lapus sumalkite virtuvės kombainu.

2. Ant sumaltų lapų į virtuvės kombaino indą suberkite norimą druskos kiekį ir dar kartą permalkite, kol masė taps vientisa. Druskos kiekį reguliuokite individualiai pagal skonį.

Tinklaraštininkės nuotr./Salierų druska pagardintas patiekalas
Tinklaraštininkės nuotr./Salierų druska pagardintas patiekalas

Šie receptai – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką