Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gegužės 7d. 18:00

„Bulvių košės“ receptas: senoviniai blynai parūgėliai

Tinklaraštininkė Laura ir jos kepti senoviniai blynai
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos kepti senoviniai blynai

Knygoje, iš kurios šis receptas, rašo, kad tai senovinis anykštėnų valgis. Pasilikai stiklinę ar dvi duonos tešlos nuo kepimo, sumaišei su tarkuotomis bulvėmis ir va jums skaniausi blynai su raugintais troškintais kopūstais. Duonos kepėjos – išbandykite!

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių;
  • 1 stiklinės išrūgusios duonos tešlos;
  • druskos;
  • taukų, kepimui.

dažiniui:

  • 2 stiklinės raugintų kopūstų;
  • 100 g rūkytų lašinukų;
  • 1 svogūnas;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Bulves sutarkuokite tarkavimo mašina. Sutarkuotas bulves supilkite į kiaurasamtį ir kelioms minutėms palikite, kad nuvarvėtų. Sumaišykite bulvių masę su rugine tešla ir druska.

2. Kepkite blynus keptuvėje su taukais ant vidutinės kaitros.

3. Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite maišydami, kol svogūnas taps skaidrus. Sudėkite raugintus kopūstus, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie valandą.

4. Patiekite blynus parūgėlius su raugintais kopūstais ir, jei norisi, grietine.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Senoviniai blynai parūgėliai
Tinklaraščio archyvo nuotr./Senoviniai blynai parūgėliai

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką