Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 lapkričio 29d. 15:00

„Bulvių košės“ receptas: Sičuano baklažanai su anakardžiais

Tinklaraštininkė Laura ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos ruoštas patiekalas
Sičuano baklažanai su anakardžių riešutais – sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas. Populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje. Šis patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais. O jei norisi stipriau, gaminimo metu galite įdėti mėsos ar žuvies

Ingredientai:

  • 1 stiklinė basmati arba jasmine ryžių;
  • 1/4 stiklinės sojos padažo;
  • 2 šaukštai ryžių acto;
  • 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo;
  • 2 šaukšteliai tarkuoto imbiero;
  • 1 šaukštelis klevų sirupo;
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus;
  • 1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 550 g baklažano;
  • 1 aitrioji paprika;
  • 2 šalotiniai svogūnėliai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • aliejaus (kepimui);
  • saujelė svogūnų laiškų;
  • 2 saujelės paskrudintų anakardžių riešutų.

Gaminimas:

1. Į dubenį supilkite sojos padažą, ryžių actą, kukurūzų krakmolą, imbierą, klevų sirupą, sezamų aliejų ir išmaišykite. Baklažaną supjaustykite stambesniais kubeliais, sudėkite į dubenyje esantį padažą ir gerai išmaišykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite į jį pasmulkintus šalotinius svogūnėlius, česnakus, čili pipirą ir kepkite maišydami kelias minutes. Supilkite į keptuvę baklažanus su visu skysčiu. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Kas kelias minutes pamaišykite. Iš pradžių gali atrodyti, kad trūksta skysčių, nes padaže esantis krakmolas jį sutirštins, bet po kelių minučių baklažanai pradės minkštėti ir atiduoti savo sultis ir viskas bus gerai

3. Kol baklažanai troškinsis, išvirkite ryžius. Baigiant baklažanams troškintis, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.

4. Patiekite baklažanus su ryžiais ir anakardžių riešutais.

Tinklaraštininkės nuotr. /Sičuano baklažanai su anakardžiais
Tinklaraštininkės nuotr. /Sičuano baklažanai su anakardžiais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

Video

45:27
01:14
24:24

Adventur 2022

Maistas

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką