Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 9d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: slyvų trupiniuotis

Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos keptas trupiniuotis
Tinklaraštininkės nuotr. / Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos keptas trupiniuotis

Trupininiai pyragai – itin populiarūs, nes jie išties greitai paruošiami, sunkiai sugadinami, o skonis puikus, ypač jei į kompaniją atkeliauja plakta grietinėlė ar ledai. Pasimėgaukite slyvų trupiniuočiu, kurio receptu dalijasi maisto tinklaraštininkė, dešrainių ir sumuštinių tortų meistrė Laura.

Ingredientai:

įdarui:

  • 400 g mėlynų slyvų;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • saujelė serbentų.

trupiniams:

  • 100 g šalto sviesto;
  • 150 g kvietinių miltų;
  • 50 g rudojo cukraus.

Gaminimas:

1. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Kepimo indą ištepkite sviestu, sudėkite į jį slyvas, supilkite cukrų, krakmolą ir išmaišykite. Šiek tiek slyvų galite pasilikti papuošimui.

2. Sviestą supjaustykite kubeliais, supilkite ant jo miltus ir trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Įmaišykite cukrų.

3. Trupinius tolygiai supilkite ant slyvų. Ant viršaus pabarstykite serbentų, išdėliokite papuošimui paliktas slyvas.

Tinklaraštininkės nuotr./Kepti paruoštas slyvų trupiniuotis
Tinklaraštininkės nuotr./Kepti paruoštas slyvų trupiniuotis

4. Kepkite trupiniuotį iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių arba kol viršus gražiai apskrus, o slyvų masė pradės burbuliuoti.

5. Patiekite pyragą su ledais, plakta grietinėle.

Taip pat esu kepusi agrastų ir rabarbarų trupiniuočius.

Tinklaraštininkės nuotr./Slyvų trupiniuotis
Tinklaraštininkės nuotr./Slyvų trupiniuotis

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką