Dabar populiaru
Publikuota: 2020 vasario 13d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: su česnakiniu sviestu keptos austrės

Tinklaraštininkė Laura ir jos keptos austrės
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos keptos austrės

„Neįsivaizduoju, iš kur buvo ta nuostata, kad austrių kepimas yra jų gadinimas, – rašo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. – Nuostabu!“. Siūlome ir jums išbandyti šį derinį bei austrių paruošimo būdą. Vasario 14-ąją švenčiama Valentino diena gali tapti puikiausia proga!

Ingredientai:

  • 10–12 austrių.

prieskoniniam sviestui:

  • 3 valg. šaukšt. sviesto;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • keli lašai raudono tabasco padažo;
  • žiupsnelis druskos;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • 1,5 valg. šaukšt. smulkintų petražolių lapelių.
  • 2–3 valg. šaukšt. tarkuoto kietojo sūrio (nebūtinai).

Gaminimas:

1. Sudėkite į puodą sviestą, aliejų ir ištirpinkite. Sudėkite į sviesto ir aliejaus mišinį smulkintas česnako skilteles ir kaitinkite, kol česnakas pakvips ir šiek tiek pakeps. Puodą nuimkite nuo kaitros, sudėkite petražoles, citrinos sultis, druską, pipirus, tabasco padažą.

2. Padažą atvėsinkite tiek, kad sustingtų – bus patogiau dėti į austres. Aš padažą dariau iš vakaro ir per naktį laikiau šaldytuve.

3. Austres atidarykite ir sudėkite į kepimo formą. Galite į dugną papilti druskos, kad jos stabiliau gulėtų.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepimui paruoštos austrės
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Kepimui paruoštos austrės

4. Ant austrių uždėkite po žiupsnelį sūrio, išdalinkite padažą.

5. Kepkite austres arčiau viršutinio kaitinimo elemento iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Jei austrės mažiau mėsingos, gali užtekti ir 4 minučių, stebėkite, kad neperkeptų.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Su česnakiniu sviestu keptos austrės
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Su česnakiniu sviestu keptos austrės

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką