Ingredientai:
- 15 g džiovintų grybų;
- 125 ml karšto vandens;
- 75 g minkšto sviesto + dar 1 šaukštas;
- druskos, šviežiai maltų pipirų;
- šlakelis citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu ir palaikykite valandą.
2. Po valandos grybus išgriebkite iš vandens (vandens neišpilkite), nuspauskite ir kuo labiau susmulkinkite.
3. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite tą papildomą šaukštą sviesto, sudėkite į jį smulkintus grybus ir maišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol grybai pradės lipti prie dugno. Supilkite į grybus vandenį, kuriame jie mirko ir retkarčiais pamaišydami garinkite jį tol, kol grybai vėl pradės lipti prie dugno. Grybus išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
4. Sviestą paplakite, kol padidės jo tūris ir pabals, sudėkite grybus, pagardinkite druska, pipirais, šlakeliu citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
5. Sviestą sudėkite į dubenėlį ir atvėsinkite šaldytuve.
Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Iš viso 33,50 €
