Dabar populiaru
Publikuota: 2020 vasario 8d. 14:00

„Bulvių košės“ receptas: tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis

Tinklaraštininkė Laura ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos ruoštas patiekalas

„Pad Thai“ – yra vienas iš klasikinių tailandietiškų WOK keptuvėje paruoštų patiekalų, kurio pagrindą sudaro ryžių makaronai (rice noodle). Pažiūrėjus į receptą atrodo, kad visko labai reikia, bet nusipirkus pagrindinius tailandietiškos virtuvės padažus ir ingredientus greitai perprasit sistemą ir bus labai lengva ir paprasta gaminti. Tajų virtuvėje turbūt daugiausia laiko užima pasiruošimas gamybai dėl produktų gausos, o pats gaminimas labai greitas.

Ingredientai:

  • 2 šaukštai tamarindų pastos (arba 4 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių);
  • 3 šaukštai palmių arba rudojo cukraus;
  • 3 šaukštai žuvų padažo;
  • 1 šaukštas aitriųjų paprikų padažo (naudojau Sriracha);
  • 140 g ryžių makaronų (rice noodle);
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui;
  • 10 krevečių;
  • 2 griežinėliais pjaustyti šalotiniai svogūnai;
  • 2 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės;
  • 1 lengvai paplaktas kiaušinis;
  • 2 šaukštai smulkintų skrudintų žemės riešutų;
  • 1 stiklinė nuplikytų šparaginių pupelių (naudojau šaldytas);
  • 2 smulkinti svogūnų laiškų stiebai;
  • 2 šaukštai smulkintų kalendros lapelių;
  • 4 žaliosios citrinos griežinėliai.
Tinklaraščio archyvo nuotr./Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis

Gaminimas:

1. Sudėkite į puodelį tamarindų pastą (arba žaliųjų citrinų sultis), žuvų padažą, cukrų, aitriųjų paprikų padažą ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol cukrus ištirps.

2. Ryžių makaronus paruoškite pagal pakuotės rekomendacijas.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite krevetes, česnakus, svogūnus ir kepkite maišydami 2 minutes.

4. Sudėkite ryžių makaronus, padažą, išmaišykite ir patraukite visą masę į keptuvės šoną.

5. Supilkite į paliktą vietą keptuvėje kiaušinio plakinį ir kepkite maišydami, kol kiaušinį pradės traukti.

6. Sudėkite šparagines pupeles, žemės riešutus ir maišydami kepkite minutę. Sudėkite svogūnų laiškus, kalendrą ir nuimkite nuo kaitros.

7. Patiekite „Pad Thai“ su žaliosios citrinos griežinėliais.

Idealiausia „Pad Thai“ gaminti WOK keptuvėje. Nieko tokio, jei jos neturite, gaminkite patiekalą plonadugnėje arba ketaus keptuvėje, kuri sudėjus produktus gali vėl greitai įkaisti.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis

Šie receptai – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką