Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 6d. 13:00

„Bulvių košės“ receptas: tradicinė šaltiena iš kiaulienos

Tinklaraštininkė Laura ir jos gaminta šaltiena
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gaminta šaltiena

Nė sykio neragavusių šaltienos, greičiausiai, reta, tačiau gaminusių ją namuose ne taip jau daug. Šiek tiek darbo su šiuo mesišku patiekalų iš tiesų yra, tačiau pagal šį receptą pasigaminsite šaltienos, kokią ruošdavo mūsų močiutės, o ir valgysite ją ne dieną ar dvi.

Ingredientai:

  • 4 kiaulės kojos;
  • 2 kiaulės knyslės;
  • 700 g jautienos krūtininės;
  • 1 didelė morka;
  • 1 didelis svogūnas;
  • poro pusė žaliosios dalies;
  • gabalaitis saliero gumbo;
  • kelios petražolių šakelės;
  • keli lauro lapeliai;
  • nubrauktas šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių;
  • 1 šaukštelis pankolio sėklų.

Gaminimas:

1. Mėsą gerai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite puodą. Užvirkite. Visą užvirusį vandenį išpilkite, mėsą perplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir virkite ant silpnos kaitros, kol mėsa pradės kristi nuo kaulų. Vanduo visą virimo laiką turi vos virsnoti. Nuo pat puodo uždėjimo ant viryklės man mėsa virė apie 5 valandas

2. Išvirusią mėsą išgriebkite ir sudėkite į platų indą, aš dėjau į kepimo skardą, kad greičiau pradėtu vėsti. Tuo tarpu į sultinį suberkite daržoves ir virkite atidengę puodą dar 1 valandą.

3. Kol daržovės verda sultinyje, per tą laiką nukaulinkite mėsą ir supjaustykite mažais gabaliukais. Kol kaulinau mėsą, nukaulintus kauliukus mečiau atgal į puodą su daržovėmis.

4. Likus iki virimo pabaigos 15 minučių, sudėkite lauro lapus, pankolio sėklas ir pipirų grūdelius.

5. Sultinį perkoškite, palaikykite šiek tiek, kad nusėstų drumzlės. Atsargiai, kad nesusidrumztų, supilkite atgal į puodą, sudėkite susmulkintą mėsą, įdėkite druskos. Druska turi gerokai jaustis!

6. Šaltieną užvirkite ir supilstykite į indelius ar stiklainius. Palikite atvėsti kambario temperatūroje, vėliau dėkite į šaldytuvą. Prisivirus daug šaltienos, galima užsišaldyti, ką ir darysiu!

Pastaba: Svarbiausia į šaltieną dėti kiaulės kojų arba kitų gyslingų, kremzlingų kiaulienos dalių – dėl drebučių, jų turi būti 1 dalis, kitos 2 dalys gali būti įvairios mėsos: kiaulių ausys, įvairios kiaulienos ir jautienos raumeninės dalys, vištiena, liežuviai ir t.t.

Iš tokio kiekio mėsos šaltienos gavosi tiek kiek matote nuotraukoje!

Tinklaraščio archyvo nuotr./Tradicinė šaltiena iš kiaulienos
Tinklaraščio archyvo nuotr./Tradicinė šaltiena iš kiaulienos

Šie receptai – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Būk sumanus

Ar žinai?

Ar žinai?
Ar žinai?

Metas rinktis

Naviguok į ateitį

Nepasiduokime ligai

Laikas iškylai

Vyrų mados savaitė

Venecijos meno bienalė

Dream 2 Drive

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką