Ingredientai:
- 2 l natūralaus pieno (naudojau 3,2 proc. riebumo pirktinį);
- 50 ml citrinų sulčių;
- 2 šaukštai riebios grietinės;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 0,5 šaukštelio cukraus;
- 1 šaukšto džiovintų mėtų (galite pasirinkti bet kokias kitokias mėgiamas žoleles).
Gaminimas:
1. Ant mažos kaitros, maišydami, kartu su mėtomis užkaitinkite pieną iki 85-90°C temperatūros.
2. Sudėkite grietinę, druską ir cukrų. Pieną uždenkitę ir palikite 5 minutėms pastovėti, kad pritrauktų mėtas. Perkoškite. Užkaitinkite vėl iki 85-90°C temperatūros, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maišydami, kol pradės traukti. Pieną sutrauks labai mažomis kruopytėmis.
3. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir paaušinkite 15-20 minučių.
4. Masę supilkite į sūrmaišį ir pakabinkite, kad nuvarvėtų. Kuo ilgiau varvės, tuos kietesnė bus rikota. Aš norėjau pjaustomo sūrio, tad dar paslėgiau per naktį.
Recepto šaltinis: knyga „Kaupiame atsargas“ (Autoriai: Elžbieta Monkevič, Honorata Lyndo, Astera Tenkutienė, Vida Bingelytė).
Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!
Iš viso 33,50 €