Dabar populiaru
Publikuota: 2020 balandžio 8d. 09:00

„Bulvių košės“ receptas Velykoms: naminis rikotos sūris su mėtomis

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas sūris
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas sūris

Net ir karantino sąlygomis Velykos gali būti šviesios ir smagios, o ant stalo puikuotis nekasdieniai patiekalai. Jei niekada nesate gaminę naminio sūrio, gal kaip tik pats metas tą padaryti? Nesudėtingu receptu dalinasi profesionali kulinarė Laura, kurianti tinklaraštį „Bulvių košė“.

Ingredientai:

  • 2 l natūralaus pieno (naudojau 3,2 proc. riebumo pirktinį);
  • 50 ml citrinų sulčių;
  • 2 šaukštai riebios grietinės;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 0,5 šaukštelio cukraus;
  • 1 šaukšto džiovintų mėtų (galite pasirinkti bet kokias kitokias mėgiamas žoleles).
Tinklaraščio archyvo nuotr./Naminis rikotos sūris su mėtomis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Naminis rikotos sūris su mėtomis

Gaminimas:

1. Ant mažos kaitros, maišydami, kartu su mėtomis užkaitinkite pieną iki 85-90°C temperatūros.

2. Sudėkite grietinę, druską ir cukrų. Pieną uždenkitę ir palikite 5 minutėms pastovėti, kad pritrauktų mėtas. Perkoškite. Užkaitinkite vėl iki 85-90°C temperatūros, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maišydami, kol pradės traukti. Pieną sutrauks labai mažomis kruopytėmis.

3. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir paaušinkite 15-20 minučių.

4. Masę supilkite į sūrmaišį ir pakabinkite, kad nuvarvėtų. Kuo ilgiau varvės, tuos kietesnė bus rikota. Aš norėjau pjaustomo sūrio, tad dar paslėgiau per naktį.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Varvinamas sūris
Tinklaraščio archyvo nuotr./Varvinamas sūris
Tinklaraščio archyvo nuotr./Slegiamas naminis sūris
Tinklaraščio archyvo nuotr./Slegiamas naminis sūris
Tinklaraščio archyvo nuotr./Naminis rikotos sūris su mėtomis sūrmaišyje
Tinklaraščio archyvo nuotr./Naminis rikotos sūris su mėtomis sūrmaišyje

Recepto šaltinis: knyga „Kaupiame atsargas“ (Autoriai: Elžbieta Monkevič, Honorata Lyndo, Astera Tenkutienė, Vida Bingelytė).

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką