Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 rugsėjo 1d. 16:00

„Bulvių košės“ receptas: vištienos ir kiaulių kojų troškinys

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas troškinys
Tinklaraštininkės nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas troškinys
Tai tirštas, lipnus, skanus ir vyriškas troškinys pagal šefo Fergus Henderson knygą „The complete nose to tail“. Sakykit ką norit, bet man jau norisi tupėti virtuvėje ir gaminti ilgesnio proceso reikalaujančius sočius patiekalus. Beje, mums dar nelabai įprasta maišyti skirtingas mėsas, nebent kiaulieną su jautiena kepant kotletus ar „zuikį“. Na dar šonine kokį paukštuką ar žuvį apvyniojame. O galima atrasti tokių vienas kitą papildančių derinių, kad pirštukus apsilaižysite.

Esu troškinusi triušį su kiaulių uodegomis ir buvo nuostabu! Riebios ir lipnios kiaulių uodegos kaip pūkinė antklodė apklojo liesą triušieną. Ir Azijos šalyse tokie maišymai įprasti dalykai. Jų virtuvėje yra turbūt visi įmanomi skirtingų mėsų deriniai ne tik tarpusavyje, bet ir su jūros gėrybėmis.

Ingredientai:

  • 2 kiaulės kojos;
  • 0,5 vištos;
  • 1 morka;
  • 0,5 galvutė česnako;
  • 1 svogūnas;
  • saujelė šviežių žolelių (petražolių, čiobrelių, šalavijo ir pan.);
  • 1 lauro lapas;
  • 1 saliero stiebas;
  • 0,5 poro;
  • 6 juodųjų pipirų žirneliai;
  • 350 ml raudono sauso vyno;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • riebalų kepimui;
  • 220 g karšto rūkymo šoninės;
  • 6 šalotiniai svogūnėliai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų.
Tinklaraštininkės nuotr. /Vištienos ir kiaulių kojų troškinys
Tinklaraštininkės nuotr. /Vištienos ir kiaulių kojų troškinys

Gaminimas:

1. Iš vakaro vištą padalinkite į kelias dalis ir įtrinkite druska, pipirais. Palikite pasimarinuoti šaldytuve per naktį.

2. Į puodą sudėkite kiaulės kojas, pasmulkintą morką, svogūną, saliero stiebą, porą, česnako skilteles, lauro lapą, žalumynus, pipirų grūdelius, užpilkite vištienos sultiniu, supilkite vyną, uždenkite dangčiu ir virkite nuo užvirimo pradžios ant minimalios kaitros 3 valandas. Išvirusių kojų mėsa turi kristi nuo kaulo. Kojas išgriebkite iš sultinio, šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karšta rankoms ir nukaulinkite. Sultinį perkoškite.

3. Perkoštą sultinį užkaiskite ir kaitinkite kol nugaruos dvigubai. Tuomet į nugarintą sultinį sudėkite nukaulintas kiaulių kojas ir virkite ant minimalios kaitros dar valandą.

4. Kol kojos verda, šoninę supjaustykite kubeliais arba kvadratėliais ir pakepinkite keptuvėje. Baigiant šoninei apkepti, sudėkite skersai į 4 dalis padalintus šalotinius svogūnėlius. Kepkite maišydami kol svogūnėliai suminkštės. Sudėkite į sultinį su kojomis kepintą šoninę su svogūnėliais ir virkite dar 30 minučių.

5. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepinote šoninę su svogūnėliais, apkepkite vištienos gabaliukus. Sudėkite juos į kepimo indą su dangčiu, užpilkite sultiniu su kojomis, šonine ir svogūnėliais, uždenkite dangčiu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Tad atidenkite ir kepkite dar 10 minučių.

6. Recepto autorius rekomenduoja troškinį valgyti su bulvių koše arba skrudinta kvietinio raugo duona, o kas nori lengviau, tiks ir salotos.

Tinklaraštininkės nuotr. /Vištienos ir kiaulių kojų troškinys
Tinklaraštininkės nuotr. /Vištienos ir kiaulių kojų troškinys

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

Video

02:58
18:16
00:38

15min metų knygų rinkimai

Esports namai

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams

Grožio programa 360°

Sveikata

Naujas testas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką