Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 14d. 14:00

„Bulvių košės“ receptas: vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine

Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraščio archyvo, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. / Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas

Dar vienas tinklaraščio „Bulvių košė“ autorės Lauros receptas tiems, kam patinka patiems namuose pasiruošti vytintų mėsos gaminių. Šiek tiek kantrybės jums prireiks, tačiau viską atlikę teisingai rezultatu tikrai džiaugsitės!

Ingredientai:

  • 700 g kiaulienos nugarinės;
  • 1 kupinas šaukštas druskos;
  • 1 šaukštels šviežiai maltų pipirų;
  • 1 šaukštas šviežių čiobrelio lapelių;
  • 1 šaukštas šviežių mairūno lapelių;
  • 1 česnako galva;
  • 40 ml degtinės;
  • 1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Nupjaustykie nuo nugarinės visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite nugarinę sumaišykite druską, pipirus, smulkintas česnako skilteles, žoleles ir degtinę. Įdėkite į indą nugarinę, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Vytinimui paruošta mėsa
Tinklaraščio archyvo nuotr./Vytinimui paruošta mėsa

2. Pasisūdžiusią nugarinę išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Nugarinę suvyniokite į marlinį audinį arba lengai apsukite popieriniu rankšluosčiu, pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 7-10 dienų. Stebėkite, kad nugarinė apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Išvytinta mėsa
Tinklaraščio archyvo nuotr./Išvytinta mėsa
Tinklaraščio archyvo nuotr./Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine
Tinklaraščio archyvo nuotr./Vytinta kiaulienos nugarinė su česnakais ir degtine

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Šiuo metu ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau yra ir „Mangi hot dogs“ dešrainių kūrėja ir puoselėtoja. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. Nuo šiol 15min kiekvieną savaitę rasite netikėtų, drąsių, tačiau gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų. Įsidrąsinkite ir išbandykite!

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką