Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 spalio 23d. 11:38

Burnoje tirpstantis Reginos varškės – obuolių pyragas

Reginos varškės – obuolių pyragas
Asmeninio arch. nuotr. / Reginos varškės – obuolių pyragas
Koks ruduo be obuolių pyrago? Šiandien jį siūlome išsikepti ypatingą – pagardintą gardžia varške. Skaitytoja Regina dalinasi savo receptu.

Pyragui reikės:

  • 10 obuolių,
  • 270 g kvietinių miltų,
  • 270 g „Piemenėlio Excellence“ varškės,
  • 4 kiaušinių (nedidelių),
  • 150 g sviesto (tirpinto),
  • 2 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 2 valg. š. citrinų sulčių,
  • 1 valg. š. cukraus,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 gabalėlio sviesto (formai patepti).


Pabarstymui:

  • 1 valg. š. cukraus pudros.


Gaminimas:

5 obuolius nuplauti, neluptus supjaustyti skiltelėmis. Kitus 5 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.

Kiaušinius išplakti iki baltumo su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir druska.

Tirpintą sviestą sumaišyti su varške, po to ir su kiaušinių plakiniu. Maišant, įsijoti miltus, supilti citrinos sultis, lengvai permaišyti. Tešla turi gautis ne skysta.

Kepimo formą ištepti sviestu. Dėti apie pusę tešlos, išskirstyti ir tuomet dėti ant jos nuluptus obuolius. Vėl tešlos, ją paskirstyti. Tuomet ant viršaus išdėlioti neluptus obuolius.

Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, pridengus kepimo popieriumi 30 min. Greit nuimti popierių, tuomet kepti dar 20 min, nes 24 cm formoje išeina storokas pyragas.

Iškepusį pyragą pabarstyti cukraus pudra, uogytėmis.

Asmeninio arch. nuotr./Reginos varškės – obuolių pyragas
Asmeninio arch. nuotr./Reginos varškės – obuolių pyragas

Skanaus!

Dėkojame Reginai už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti visą rinkinį gardžių „Piemenėlio Excellence“ produktų!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:37:23

Video

07:19
00:29
21:57

15min metų knygų rinkimai

Naujas testas

Esports namai

URBAN˙/

Sveikata

Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką