Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 26d. 14:13

Cukinijų ir avižinių dribsnių keksiukai su šokolado gabaliukais

Cukinijų keksiukai
Vida Press nuotr. / Cukinijų keksiukai

Vargu, ar kas atsilaikys prieš šiuos keksiukus: cukinijos jiems suteikia drėgnumo, avižiniai dribsniai – puikią tekstūrą, o šokolado gabaliukai – malonaus saldumo. Galite naudoti net peraugusias cukinijas, tik kruopščiai pašalinkite kietą jų žievę ir sėklas.

Ingredientai:

  • 120 g miltų;
  • 45 g avižinių dribsnių;
  • 2 kiaušiniai, lengvai paplakti;
  • 80 ml neutralaus skonio ir kvapo aliejaus;
  • 350 g burokine tarka sutarkuotos cukinijos (maždaug 2 vidutinio dydžio cukinijos);
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,25 arbat. šaukšt. sodos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 70 g šokolado lašelių arba kapoto juodojo šokolado.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keksiukų kepimo formos įdubimus ištieskite specialiais popieriniais „sijonėliais“ arba patepkite aliejumi.

2. Tarkuotas cukinijas sudėkite į plieninį sietą ir gerai nuspauskite, kad būtų kuo sausesnės.

3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.

4. Kitame dubenyje sumaišykite cukinijas, aliejų, kiaušinius. Keliomis dalimis į šią skystąją dalį sudėkite sausuosius ingredientus, suberkite šokoladą. Maišykite atsargiai ir tik tiek, kiek reikia, kad neliktų sausų ingredientų, tešlos nepermaišykite, nes keksiukai bus kieti.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol viršus bus rusvas, o įsmeigtas ir ištrauktas pagaliukas – sausas. Neleiskite keksiukams vėsti formoje, kai tik galite, išimkite ir sudėkite juos ant grotelių ar didelės lėkštės.

Vida Press nuotr./Cukinijų keksiukai
Vida Press nuotr./Cukinijų keksiukai

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Video

01:16
50:52
01:24

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką