Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 22d. 09:00

Debesis primenantys žiediniai kopūstai: 15 pasiūlymų, ką iš jų gaminti

Žiedinis kopūstas su indiškais prieskoniais
Vida Press nuotr. / Žiedinis kopūstas su indiškais prieskoniais

Nesvarbu, kaip juos vadinate, žiediniais kopūstais ar kalafiorais, kalba sukasi apie skanų, gražų ir naudingą kopūstinių šeimos atstovą. Ši daržovė nuostabi ir sriubose, ir troškiniuose, ir salotose, gal tik su desertais mažiau draugauja. Tačiau ir be jų receptų – daugybė, o pradžiai – 15 pačių įvairiausių!

Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 6
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruošiame daržovių sultinį. Morkas, svogūnus nulupame, nupjauname salierų galiukus, viską stambiai supjaustome, užpilame vandeniu, kad apsemtų, įberiame žiupsnį druskos, užviriname ir verdame apie 30 min. Nukošiame ir pasiliekame skystį.

2. Nuplauname ir stambiais žiedynais padalijame žiedinį kopūstą, smulkiai sukapojame česnaką, nuskutame ir kubeliais supjaustome bulves.

3. Puode storu dugnu įkaitiname porą šaukštų aliejaus, beriame žiedinio kopūsto ir bulvių gabalėlius, paskrudiname, kol taps aukso spalvos, tada dedame česnakus ir dar pakepiname, kol pakvips. Įmetame gabaliuką sviesto, išmaišome, kad jis ištirptų, užberiame miltų, o tada supilame pasiruoštą daržovių sultinį.

4. Sumažiname karštį ir verdame, kol viskas suminkštėja – apie 12–15 min.

5. Išvirusią sriubą sutriname elektriniu smulkintuvu, įpilame grietinėlės – turite gauti gražią vientisą, skystoką masę.

6. Kol verda sriuba, pasiruošiame kumpio traškučius. Parmos kumpio riekeles supjaustome juostelėmis, klojame jas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame ją į iki 170°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10 min. Išėmus iš orkaitės paliekame atvėsti – svarbu, kad kumpis būtų traškus jį paspaudus.

7. Sriuba patiekiama taip: į kiekvienos lėkštės dugną dedame po gabaliuką gorgonzolos sūrio, pilame sriubos, o ant jos viršaus „patupdome“ kelias juosteles kumpio ir pabarstome kapotomis žolelėmis, puikiai tinka klasika – petražolės.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 500.00 g
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 30.00 g (labai tinka Ghi (Ghee) sviestas)
Grietinėlė: 500.00 ml (neriebios)
Miltai: 150.00 g
Gorgonzolos sūris: 50.00 g
Parmos kumpis: 4.00 riekės
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkiai kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 13
Kaip gaminti

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.

3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.

4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.

5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (supjaustyti gabalėliais)
Morkos: 4.00 vnt. (supjaustytos gabalėliais)
Obuoliai: 3.00 vnt. (nedideli, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Žiediniai kopūstai: 0.50 vnt. (vidutinio dydžio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vandens)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kvapnieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 22
Kaip gaminti

1. Nuplautą žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynėliais.

2. Raudoną saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.

3. Nuluptus porus supjaustykite griežinėliais.

4. Į puodą sudėkite nuplautas viščiuko šlauneles, įpilkite apie pusantro litro vandens. Kai užvirs, sumeskite laurų lapus, pipirus ir apie 20 minučių pakaitinkite. Suberkite ryžius ir virkite dar 10 minučių.

5. Šlauneles išgriebkite. Nuo kaulų nupjaustykite mėsą, susmulkinkite.

6. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite porų griežinėlius. Sudėkite smulkintą mėsą ir kepinkite dar kelias minutes. Suverskite į puodą su ryžiais, išmaišykite, luktelėkite, kol užvirs.

7. Sumeskite smulkintus žiedinius kopūstus, paprikas ir virkite, kol daržovės suminkštės. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Tiekiant tinka užbalinti liesa grietinėle.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Porai: 30.00 g (gabalėlis)
Ryžiai: 4.00 valg. š. (ilgagrūdžiai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 8.00 vnt. (keli kvapieji ir aitrieji)
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų šlaunelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų karis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Imbierą nulupkite. Jį, česnaką ir žalią aitriąją papriką sukapokite (jei norite aštresnio troškinio, palikite sėklytes). Suberkite visus tris ingredientus į grūstuvėlę, įberkite žiupsnį druskos ir trinkite, kol gausite vientisą pastą.

2. Svogūnus nulupkite ir smulkiai sukapokite. Didelėje keptuvėje su dangčiu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus ir kepinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol jie taps auksiniai ir ims vos ruduoti. Sudėkite imbiero, česnako ir aitriosios paprikos pastą. Nuolat maišydami kepinkite 3–4 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, maltą kalendrą, kuminą, maltą aitriąją papriką ir 1 1/4 arbat. šaukšt. druskos. Gerai išmaišykite.

3. Žiedinį kopūstą sulaužykite žiedynais. Suberkite juos į keptuvę ir išmaišykite, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais. Supilkite kokosų pieną ir užvirkite. Uždenkite dangčiu ir kaitinkite 10–12 minučių.

4. Kol žiedinis kopūstas troškinasi, pakepinkite anakardžius sausoje keptuvėje, kol ims kvepėti. Palikite atvėsti.

5. Kai žiedinis kopūstas bus minkštas, suberkite žirnelių ir morkų mišinį beigaram masalą. Išmaišykite ir kaitinkite dar 4–5 minutes. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite prieskoniais, druska ar kokosų pienu.

6. Prieš pat tiekdami apibarstykite karį kepintais riešutais, sukapota kalendra bei įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Tiekite su basmati ryžiais.

Ingredientai
Imbieras: 1.00 vnt. (5 cm ilgio gabaliukas šviežio)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š. (maltos)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Kalendros: 1.50 arbat. š. (maltos; ir dar sauja šviežios patiekimui)
Kuminai: 1.25 arbat. š. (malto)
Čili pipiras: 1.00 vnt. (žaliasis)
Žiediniai kopūstai: 700.00 g
Kokosų pienas: 400.00 ml
Anakardžių riešutai: 120.00 g
Šaldyti žirneliai: 90.00 g
Morkos: 90.00 g (pjustytų kubeliais arba tinka ir šaldytos)
Prieskoniai Garam masala: 0.50 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.0 / 1
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. 2/3 kalafioro supjaustome smulkiais griežinėliais, pilame truputėlį alyvuogių aliejaus, beriame grūstas pankolio sėklas, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir dedame į orkaitę. Kepame apie 2025 min., kol kalafioras apskrus.

3. Likusį kalafiorą smulkiai supjaustome ir dedame į trintuvą. Pulsuojančiu režimu smulkiname, kol tekstūra primins bolivines balandas. Į žalią kalafiorą dedame šaukštą citrinos sulčių, pusės granato sėklas, smulkintus pistacijų riešutus ir mėtas. Įtarkuojame citrinos žievelę ir pagal skonį dedame druskos ir pipirų. Skanaujame ir, jei reikia, įpilame dar šiek tiek citrinos sulčių.

4. Per pusę supjaustome trešnes, išėmę kauliukus dedame į orkaitę ir kepame apie 510 min. kartu su kalafioru.

5. Viską dėkite į lėkštes ir skanaus!

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Granatas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Citrinos: 1.00 vnt.
Trešnės: 100.00 g
Pistacijos: 25.00 g (nekepintų ir nesūdytų; jei nerandate, galima keisti į kedrines pinijas arba smulkintus migdolus)
Mėtos: 1.50 valg. š. (smulkintų šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų kamuoliai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.3 / 37
Kaip gaminti
  1. Žiediniui kopūstui nupjaukite lapus ir kotą ir dėkite galvą į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu 8–10 minučių, išgriebkite į koštuvą, nuliekite kuo šaltesniu vandeniu ir palikite vėsti.
  2. Tuo metu išminkykite faršą su prieskoniais ir džiūvėsėliais.
  3. Atsikirpkite du didelius lakštus aliuminio folijos, sudėkite juos vieną ant kito kryžiumi, į centrą dėkite apvirtą žiedinį kopūstą (kotu žemyn), ant viršaus – faršą, jį tolygiai paskirstykite iki pat apačios.
  4. Imkite šoninės juosteles ir jomis padenkite visą faršo masę.
  5. Aliuminio folijos lapus pakelkite į viršų ir užspauskite, kad neliktų jokių tarpų.
  6. Kamuolys keliauja į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 min., tuomet aliuminio foliją atidenkite, padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie 15 min.
  7. Patiekalas skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Receptą atsiuntė Renata Š.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Faršas: 500.00 g (kalakutienos arba vištienos)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Česnakai: 8.00 skiltelės (8 - 10)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5)
Šoninė:(šalto rūkymo - plonai pjaustyta) 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Virti žiediniai kopūstai su užpilu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 56
Kaip gaminti

1.Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais, išvirkite lengvai sūdytame vandenyje, kad būtų minkšti (apie 5 minutes), ir nukoškite.

2.Šakute sutrinkite virtus kiaušinius.

3.Žiedinius kopūstus sudėkite į indą, kuriame patiekalas bus tiekiamas, apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir kiaušinių trupiniais.

4.Keptuvėje pakaitinkite sviestą, įmaišykite džiūvėsėlius, visa tai užpilkite ant kopūstų inde ir iškart tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 kg
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (virti)
Petražolės: 6.00 valg. š. (smulkintos šviežios)
Sviestas: 7.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiediniai kopūstai su saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Česnaką susmulkinkite, džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite česnaką, žoleles ir džiovintus pomidorus, kad aliejus prisigertų jų aromato. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir kelias minutes palaikykite garų puode, kad šiek tiek suminkštėtų. Jei neturite garų puodo, kopūstą dėkite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes.

2. Į keptuvę su prieskoniais ir pomidorais sudėkite kopūsto žiedynus, gerai išmaišykite ir kepkite, kol daržovės gražiai parus.

3. Paskaninkite pipirais, druska.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (didelis)
Džiovinti pomidorai: 125.00 g (aliejuje)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstami)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 13
Kaip gaminti

1. Kopūstą išskirstykite žiedynėliais. Juos pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite žalumynais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite plaktais kiaušiniais ir gerai išmaišykite.

2. Svogūnus ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite stambokais gabaliukais.

3. Kopūstų žiedynėlius pakaitomis su svogūnų ir paprikų gabaliukais suverkite ant medinių iešmelių. Paruoštus vėrinukus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ar ant žarijų. Prieš patiekdamos apšlakstykite citrinų sultimis.

 

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (gūžė)
Paprikos: 2.00 vnt. (geltonųjų paprikų ankštys)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Alyvų aliejus 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 50.00 g (sauja susmulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepsniai su žiediniais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 17
Kaip gaminti

1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsniams, išmuškite, apibarstykite mėgstamais prieskoniais.

2. Į keptuvę sudėkite pjaustytus žiedinius kopūstus, sutarkuotą morką ir patroškinkite daržovių sultinyje.

3. Kai daržovės bus minkštos, sudėkite jas į indą.

4. Toliau keptuvėje kepkite džiūvėsėliuose apvoliotą mėsą. Kai viena pusė apkeps, apverskite ir ant viršaus sudėkite troškintas daržoves bei užberkite tarkuoto sūrio. Uždenkite dangtį ir kepkite, kol kepsniai apskrus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinės)
Žiediniai kopūstai: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g („Džiugo“)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Maltos mėsos apkepas su grūstomis bulvėmis ir žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 21
Kaip gaminti

1.Nuskustas bulves ir nuvalytą žiedinį kopūstą apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, įdėkite sviesto ir lengvai pagrūskite.

2.Faršą sumaišykite su mėsos prieskoniais, įberkite pipirų ir druskos. Svogūną ir morką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, morką ir kepkite maišydami, kol daržovės lengvai paskrus, tada sudėkite faršą ir dar kelias minutes pakepinkite. Įdėkite pomidorų padažo ir dar šiek tiek patroškinkite.

4.Į aliejumi pašlakstytą keraminį kepimo indą sukrėskite apkeptą faršą, ant viršaus sudėkite grūstas bulves ir žiedinius kopūstus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didokos)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Faršas: 600.00 g (kiaulienos ir jautienos)
maltos mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su žiediniais kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.5 / 11
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais, įberkite vištienos prieskonių ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant šlakelio aliejaus.

2. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir apvirkite. Vištieną ir žiedinius kopūstus sumaišykite puode, įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinę ir 15–20 min. troškinkite.

3. Vištieną, jei norite, galite valgyti su virtais ryžiais.

Šaltinis: 15min.lt

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Grietinė: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepsnys su žiediniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir kelias minutes apvirkite (geriausiai garuose). Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje.

2. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, o minkštimą pamerkite į pieną, kad išbrinktų. Tuomet nuspauskite ir sudėkite į kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinį, sudėkite apkeptą svogūną, pagardinkite prieskoniais ir labai gerai išmaišykite.

3. Pailgą kepimo formą išklokite folija, sukrėskite maždaug trečdalį faršo, ant jo eile sudėkite žiedinius kopūstus ir likusį faršą. Viršų aptepkite grietine ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 vnt.)
Faršas: 800.00 g (kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Batonas: 4.00 riekės
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovinti - čiobreliai, kalendros, petražolės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 10
Kaip gaminti

1. Kalafiorą supjaustome gabalėliais, dedame į puodą ir supilame pieną, įdedame druskos ir verdame, kol suminkštėja. Verdame ant vidutinės ugnies.

2. Išvirus dedame sviesto ir elektriniu trintuvu sutriname iki vientisos masės. Prieš trinant nupilame šiek tiek pieno, kad paskui galėtume juo sureguliuoti norimą konsistenciją, kad masė nebūtų per skysta.

3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).

4. Moliūgą supjaustome vienodais 2x2 cm gabaliukais. Įdėję į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome druskos ir pipirų, sudedame šalavijų lapelius ir viską tolygiai paskirstome rankomis. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 2025 minutes, kol moliūgas bus iškepęs.

5. Paprastą ir čili paprikas ištepame aliejumi ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šauname į įkaitintą orkaitę virš moliūgų ir kepame apie 30 minučių. Jos gali būti ir apdegusios, nesijaudinkite.

6. Iškepusias paprikas dedame į metalinį indą ir sandariai uždengiame folija ar dangčiu, ir paliekame 5 minutėms, kad lengviau nusiluptų jos odelė. Praėjus numatytam laikui nulupame odeles, išimame sėklas, minkštimą dedame į sietelį ir su šaukštu triname per jį. Bjaurus darbas, bet rezultatas to vertas! Gautą tyrę sumaišome su kalafioro mase. Jeigu trūksta, įdedame druskos.

7. Orkaitės kaitrą sumažiname iki 120 laipsnių ir kai temperatūra nukrinta, dedame lašišą, apibarstytą druska ir pipirais. Kepame apie 2025 minutes, priklausomai nuo jūsų turimos lašišos filė storio.

8. Į lėkštę dedame kelis šaukštus kalafiorų-paprikų kremo, tada keptus moliūgus su traškiais šalavijų lapeliais ir ant viršaus tobulą lašišą.

Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (filė)
Žiediniai kopūstai: 150.00 g
Pienas: 150.00 ml
Sviestas: 20.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Moliūgai: 250.00 g
Šalavijai: 15.00 g (šviežių)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 17
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. – žiedinis kopūstas turi būti minkštas. Nukošiame vandenį ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje.

2. Nulupame svogūną, atpjauname kelis 5 mm storumo griežinėlius ir juos išskaidome. Atidedame juos į šoną. Likusį svogūną susmulkiname. Kartu su rozmarinu ant vidutinės ugnies pakepiname aliejuje, iki suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

3. Į didelį dubenį sudedame kepintus svogūnus, įmušame kiaušinius, suberiame druską, sumetame baziliko lapelius ir viską gerai išmaišome šluotele. Tuomet atskirai permaišome miltus, kepimo miltelius ir ciberžolę, viską suberiame į kiaušinio plakinį. Ir vėl gerai išmaišome. Įmaišome tarkuotą sūrį. Tuomet sudedame ir atsargiai sumaišome žiedinius kopūstus.

4. Sviestu ištepame 24 cm formą, jos šonus apibarstome sezamais ir juodgrūde. Supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių, ant paviršiaus išdėliojame svogūnų žiedus.

5. Kepame 200 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukiame ir leidžiame pyragui pailsėti 20 min.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (apie 450 g svorio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (vidutinis)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Rozmarinai: 0.50 valg. š. (šviežiai kapoto)
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 15.00 g (šviežių supjaustytų)
Miltai: 120.00 g
Kepimo milteliai: 1.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kietasis sūris: 150.00 g (Parmezano ar Džiugo, tarkuoto)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Juodgrūdė: 1.00 arbat. š. (jei neturite, nedėkite, galite pakeisti tokiu pat kiekiu papildomo sezamo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Interviu Tik 15min Kultūra

Legendinis britų komikas E.Izzardas: „Galime pakeisti pasaulį, ir šis amžius paskutinis, kai to galime imtis“

Verslas

Ekonomistas: Lenkijos mažomis kainomis neperspjausime

N-18 Aktualu

Anglijoje išprievartautos ir nužudytos lietuvės tėvai: „Ji galėjo padaryti bet ką“

„Eurolygos diena“: ar reikia nerimauti dėl atšipusių „Žalgirio“ ginklų prieš mačą su Eurolygos autsaideriais? (1/3)

Verslas

Architektas G.Natkevičius – apie pakitusį „Mokslo salos“ projektą: tiršta architektūrinių nuotykių

Aktualu

Vilniuje sulaikytas buvęs prosovietinės organizacijos „Jedinstvo“ lyderis V.Ivanovas

Verslas

Kalėdų magija Klaipėdoje: smulkieji verslininkai džiaugsmą kuria nebyliai

Sportas

Sporto žurnalistai išrinko metų pašnekovą, geriausias straipsnis – 15min

Namie skaniausia. Kalėdinis viščiukas tabaka

Aktualu

„Mes ne prieš, bet...“: ką laimėjo mokytojai, kas didins mokesčius ir ką reklamuoja R.Karbauskis

Vardai

TV žvaigždės vyras A.Čelkis nuteistas dėl pagrobto milijono: „Aukščiausiajame Teisme teisybė bus atkurta“

Pasaulis kišenėje

5 žaviausi Europos miesteliai, kuriuose Kalėdos – tarsi iš pasakos

24sek

Apmaudu – „Neptūnas“ pralaimėjo paskutinių minučių trilerį „Bešiktaš“

Kultūra

O koks tu, kai nevaidini? Ridas Žirgulis

Gyvenimas

Psichologas Kaune įkūrė svečių namus katinams: „Poreikis tikrai yra“

Vardai

Prieš metus prisipažinę, kad skiriasi, Giedrius Masalskis ir Asta Stašaitytė kreipėsi į teismą

Vardai

Natalijos Bunkės mylimasis Edgaras Eidėjus pirmąkart prabilo, kodėl metė kriminalisto darbą

Kultūra

Lina Ever: Vandens istorija arba Majos Lunde fenomenas

Gazas

Naudotas „BMW X3“: ko vertas šis prabangių kompaktiškų miesto visureigių pradininkas

Aktualu

Rusija, Turkija ir Iranas sieks, kad būtų parašyta nauja Sirijos konstitucija

Naujienos

Aktualu

Įspūdingas grobis Kaune: iš biuro paslaptingai dingo vokas su 127 tūkst. eurų

Aktualu

Avarijose sužeista 11 žmonių, tarp jų ir apsvaigęs chuliganas prie BMW vairo

Aktualu

A.Širinskienė dėl galbūt supainiotų interesų skundžia G.Landsbergį etikos sargams

Verslas

Algų negaunantys „Ūkininko patarėjo“ žurnalistai grasina skelbti streiką

Gazas

„Mototurizmo ralio“ perlai: Smalininkų muitinėje su „druskos kontrabanda“ sulaikyti motociklininkai

Deuce

Motinystės atostogų išėjusi S.Williams – daugiausiai uždirbusi moteris sporte

Verslas

V.Pranckietis mąsto apie PVM mažinimą būtiniausiems maisto produktams

Gyvenimas

Maratone širdis ir idėja gali būti stipresnė už kūną – kaip išmokti klausytis kūno signalų?

Vardai

Ištekėjo „Oskaro“ laureatė Hilary Swank: šventė nacionaliniame parke priminė miško pasaką

Aktualu

„Facebook“ blokavo šimtus dezinformacijos kanalų, siejamų su Iranu ir Rusija

Aktualu

Orai.lt: ketvirtadienį – vėl grįš vasariška šiluma

Aktualu

Panevėžyje per avariją apgadinti keturi automobiliai, sužeisti du žmonės

Vardai

Sudaužytų širdžių virpintojas „Rhye“ stebuklingu balsu užbūrė Vilniaus publiką

Organų donorystė Lietuvoje: ką įdomu žinoti?

Vardai

Trilerio „Megalodonas“ filmavimas per plauką nesibaigė tragedija: Ruby Rose vos nenuskendo

Verslas

„Revolut“ pristato bekontaktę metalo kortelę su naujomis paslaugomis

Aktualu

Fotokonkurso „Žalia vasara“ finalas: išrinkite gražiausias skaitytojų vasaros nuotraukas

Aktualu

Buvęs Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas pripažintas kaltu dėl mokesčių vengimo

Aktualu

Ekspertas: kad išliktų įtakinga, Europos Sąjunga turi atsikratyti trijų trūkumų

Aktualu

JAV paragino Rusiją paleisti O.Sencovą ir kitus kalinamus ukrainiečius

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką