Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 15d. 10:00

Desertai indeliuose: skaniems sluoksniams – uogos ir vaisiai, varškė ir grietinėlė

Sluoksniuotas desertas indelyje
Vida Press nuotr. / Sluoksniuotas desertas indelyje

Indeliuose patiekti desertai – elegantiškas sprendimas ne tik oficialiems renginiams, bet ir vakarėliui ar šeimos šventei. Juos ruošiant nereikia sukti galvos dėl formos – ar skanėstas nesugrius, nesukris, nesutrūkinės. O ir indelių nebūtina ieškoti specialių ir įmantrių, tiks ir stiklinės ir mieli stiklainėliai. Vasara tokiems desertams – idealus metas!

Receptai
Receptas: Šokoladinis desertas su vyšniomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 3
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą.
  2. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maišydami plona srovele suberkite miltus, druską ir sukite, kol masė taps vientisa. Sukrėskite į nedidelę nepridegančią kepimo formą. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. (ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu konditeriniu iešmeliu). Atvėsusį sulaužykite skirtingų formų gabalėliais.
  3. Pagaminkite kremą: 200 g maskarponės gerai išsukite su natūraliu jogurtu ir dviem šaukštais miltelinio cukraus. Kitame dubenyje suplakite likusį sūrį, miltelinį cukrų ir vyšnių sultis. Į baltą ir rausvą kremus įmaišykite po tris šaukštus baltojo romo. Šokoladinio biskvito gabalėlius ir skirtingų spalvų kremus susluoksniuokite į desertines taures. Puoškite šviežiomis trešnėmis arba kokteilinėmis vyšnaitėmis.        
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai, 1 trynys - biskvitui)
Rudasis cukrus: 150.00 g (biskvitui)
Vanduo: 180.00 ml (verdantis)
Soda: 2.00 g (0,5 arbat. š. - biskvitui)
Miltai: 150.00 g (biskvitui)
Aliejus: 100.00 ml (biskvitui)
Kakava: 50.00 g (biskvitui)
Grietinė: 70.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (kremui)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus - kremui)
Sultys: 90.00 ml (vyšnių - kremui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (kremui)
Romas: 6.00 valg. š. (baltasis - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mangų ir jogurto desertas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 11
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis.
  3. Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masės, po to šaukštą vaisių. Susluoksniuokite iki viršaus.
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 125.00 ml (plakamosios)
Jogurtas: 125.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (aromato)
Morengai: 6.00 vnt.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė bei sultys)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 55
Kaip gaminti
  1. Visus produktus elektriniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės.
  2. Supilkite į sviestu pateptus kepimo indelius (9 cm skersmens) ar vieną didesnį indą (22 cm skersmens).
  3. Kepkite iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių. Patiekite iš karto, dar šiltą, su norimais priedais: ledais, plakta grietinėle, klevų sirupu ar karamele, šokolado gabalėliais ar uogomis.   
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sutirštintas pienas: 397.00 g (saldintas)
Kreminė varškė: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų desertas
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.4 / 19
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių, jei neturite, pasiruoškite moliūgų pyrago prieskonių mišinį. Visus reikalingus produktus sumaišykite. Laikykite sandariame indelyje.
  2. Sausainius susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Graikišką jogurtą sumaišykite su šaukštu moliūgų pyrago prieskonių mišinio. Stenkitės, kad prieskoniai išsimaišytų tolygiai. Jei norite, kad kremas būtų saldesnis, galite įmaišyti šiek tiek miltelinio cukraus ar skysto medaus pagal skonį.
  3. Į nedideles stiklines berkite po saujelę smulkintų sausainių. Ant viršaus dėkite po porą šaukštų paruošto graikiško jogurto.
  4. Papuoškite plakta grietinėle ir apibarstykite žiupsneliu moliūgų pyrago prieskonių mišinio. Skanaus!
Ingredientai
Sausainiai: 90.00 g (mėgstamo skonio)
Jogurtas: 300.00 g (graikiškas)
Grietinėlė: 50.00 g (plakta – papuošti)
Moliūgų pyrago prieskonių mišinys (1 valg. š. malto cinamono, ½ valg. š. malto muskato, ½ arbat. š. malto imbiero, ¼ arbat. š. maltų kvapiųjų pipirų, ¼ arb. š. maltų gvazdikėlių (nebūtinai): 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vasariškas Dianos desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Kaip gaminti

Šokoladiniai putėsiai:

  1. Dubenėlyje virš vandens ištirpinkite šokoladą, supilkite šviesųjį sirupą.
  2. Iki standumo išplakite grietinėlę. Atidėkite į šalį.
  3. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
  4. Lengvai paplakite trynius ir supilkite į šokoladą.
  5. Šokoladą supilkite į plaktą grietinėlę, tuomet sudėkite baltymus. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

Kreminis sūris:

  1. Išplakite kreminį sūrį, cukraus miltelius ir citrinų kremą.

Marinuotos braškės:

  1. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas supjaustykite. Nulupkite žaliąją citriną, išspauskite sultis. Žievelę ir sultis sumaišykite su uogomis, supilkite šviesųjį sirupą.

Sluoksniavimas:

  1. Sutrupinkite avižinius sausainius. Į stiklines sluoksniais sudėkite putėsius, kreminio sūrio mišinį, uogas ir sutrupintus sausainius. Papuoškite uogomis.

Receptas DANSUKKER

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 150.00 g (šokoladiniams putėsiams)
Sirupas: 6.00 valg. š. (4 valg. š - „Dansukker“ šviesiojo sirupo - šokoladiniams putėsiams ir 2 valg. š. - marinuotoms braškėms)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios - šokoladiniams putėsiams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynius atskirkite nuo baltymų - šokoladiniams putėsiams)
Sūris: 200.00 g (kreminio sūrio - kreminio sūrio sluoksniui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - kreminio sūrio sluoksniui)
Citrinų kremas:(kreminio sūrio sluoksniui) 2.00 valg. š.
Braškės: 150.00 g (marinuotoms braškėms)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė - marinuotoms braškėms)
Sausainiai: 6.00 vnt. (6 - 8 avižiniai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsinų, migdolų ir granatų desertas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Paruoškite citrusinius vaisius: dideliu aštriu peiliu nulupkite žievelę. Atsargiai atskirkite skilteles ir nulupkite odeles. Kartokite su visais citrusiniais – mandarinais ir raudonaisiais apelsinais.
  2. Iš 4 paprastų apelsinų išspauskite sultis. Sumaišykite jas su tiek apelsinų sulčių, kad būtų 2 stiklinės.
  3. Paruoškite želatiną: mažame puode šildykite 1,5 stiklinės sulčių (sultys neturi užvirti). Tuo tarpu į likusias sultis supilkite želatiną ir 2 minutes leiskite brinkti. Į šį mišinį supilkite pakaitintas sultis. Maišykite, kol ištirps želatina. Įdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Supjaustykite keksą (biskvitą) 4 cm riekelėmis, išdėliokite ant kepimo skardos. Dėkite į orkaitę ir laikykite, kol išdžius; vieną kartą apverskite (iš viso apie 20 minučių). Atvėsinkite.
  5. Pradėkite desertą: Stiklinio dubens dugną išklokite išdžiovinto pyrago gabaliukais (jei reikia, apipjaustykite, kad tilptų). Pašlakstykite amareto ir apelsinų likeriu. Dėkite sluoksnį iš apelsinų ir mandarinų. Užpilkite želatinos mišinį, uždenkite dubenį maisto plėvele. Įdėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol želatina sustings (8 valandas).
  6. Užpilkite kremą. Prieš patiekdami, suplakite grietinėlę iki kol susidarys švelnūs smaili kalneliai. Pridėkite medaus ir migdolų ekstrakto ir toliau plakite tol, kol grietinėlė išlaikysi formą. Atsargiai įmaišykite jogurtą. Papuoškite šia mase desertą. Papuoškite granato sėklytėmis. Patiekite.
Ingredientai
Mandarinai: 4.00 vnt.
Apelsinai: 4.00 vnt. ((sultims))
Raudonieji apelsinai: 2.00 vnt.
Granatas: 0.50 vnt.
Sultys: 1.50 st. ((apelsinų))
Želatina: 2.00 arbat. š.
Biskvitas: 1.00 vnt. ((pyragas „Angelų maistas“, gaminamas iš baltymų))
Likeris: 3.00 valg. š. ((2 valg. š. amareto, 1 valg. š. apelsinų likerio))
Grietinėlė: 1.00 st. ((riebi))
Migdolai: 0.25 arbat. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 70.00 ml ((graikiško))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite šokoladą.
  2. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek.
  3. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
  4. Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
  5. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite pipirmėčių aliejaus.
  6. Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį.
  7. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais.
  8. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.

Receptas „DANSUKKER“

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 75.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml
Cukrus: 250.00 g (3 valg. š. „Dansukker“ želės cukraus „Multi“ ir 180g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - morengų masei)
Sirupas: 1.00 valg. š. („Dansukker“ šviesiojo sirupo)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymų - morengų masei)
Miltelinis cukrus: 30.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - morengų masei)
Lazdynų riešutai: 20.00 g (Skrudintų smulkintų lazdynų riešutų papuošti)
Pipirmėčių aliejaus: (1 - 2 lašeliai- morengų masei) 1.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 7
Kaip gaminti
  1. Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, vanilinį cukrų, želės cukrų ir pavirkite 30 sek.
  2. Supilkite į keturias taures ir atšaldykite.
  3. Prikaistuvyje užvirkite karštą vyną ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir suberkite spanguoles arba bruknes.
  4. Palikite bent 1 val.
  5. Šaukšteliu sudėkite uogas ant grietinėlės deserto ir patiekite.

Receptas „DANSUKKER“

Ingredientai
Grietinėlė: 400.00 ml
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile)
Cukrus: 100.00 g (75 g. - „Dansukker“ želės cukraus „Multi“ ir 2 valg. š. - „Dansukker“ cukraus „Farinas“- karštame vyne virtoms bruknėms)
Vynas: 50.00 ml (karšto vyno - karštame vyne virtoms bruknėms)
Karštas baltas vynas: 1.00 valg. š.
Spanguolės: 50.00 g (galima pakeisti bruknėmis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aromatingas braškių-mangų desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų išspaustas sultis pilkite į nedidelį prikaistuvį, meskite į jį ir cinamono lazdelę, nuluptą gabaliuką imbiero bei išilgai perpjautą vanilės ankšties pusę.

2. Sultis užkaitinkite iki virimo. Leiskite pavirti porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Kai šiek tiek pravės, išimkite iš sirupo vanilės ankštį, išskobkite sėklytes ir meskite jas ir atgal į sirupą.

3. Kol sirupas „geria“ prieskonių aromatus ir toliau vėsta, pasiruoškite vaisius: nuplaukite braškes, nuskabykite lapelius ir supjaustykite ketvirčiais (jei uogos labai didelės, tada aštuntadaliais). Mango vaisių nulupkite ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais.

4. Supilkite visai atvėsusį ir perkoštą apelsinų sulčių sirupą į pusgilį dubenį, sudėkite ir vaisius, pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir kiek patrintais bei suplėšytais mėtų lapeliais (kotelių nereikia).

5. Padėkite šaltai bent valandai, o prieš patiekiant darsyk gerai permaišykite.

Paprasta, bet efektinga, skanaus!

Ingredientai
Braškės: 400.00 g
Mangas: 1.00 vnt. (didelis, sunokęs)
Apelsinai: 2.00 vnt. (iš jų išspaustos sultys, reikia apie 200-250 ml)
Mėtos: 7.00 vnt. (lapeliai)
Imbieras: 1.00 vnt. (maždaug 3 cm ilgio gabaliukas)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurto ir ananasų desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1. Ananasą nulupkite, supjaustykite gabaliukais (vidurinės kietos šerdies nenaudokite), dėkite į elektrinį maisto kombainą ir sutrinkite iki piurė (gali likti nedidelių gabaliukų).

2. Jogurtą gerai išmaišykite, kad būtų vientisesnis, glotnesnis.

3. Į žemas stiklines ar indelius desertams dėkite po porą šaukštų jogurto, tada panašų kiekį ananasų piurė, ant viršaus ir vėl jogurto, o galiausiai papuoškite migdolų plokštelėmis ar moliūgų sėklomis.

4. Jei norite, šį desertą galite patiekti ir lėkštėse – skonis nenukentės.

Ingredientai
Ananasai: 0.50 vnt. (gerai prinokusio)
Jogurtas: 500.00 ml (graikiško)
Migdolai: 1.00 valg. š. (pakepinų riekelių ar plokštelių, taip pat tinka ir moliūgų sėklos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkas desertas tiramisu
8 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
4.5 / 4
Kaip gaminti

1. Ruošiant tiramisu itin svarbu proporcijos – šimtui gramų maskarponės reikia kiaušinio ir vieno šaukšto cukraus. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius suplakite su cukrumi, sukrėskite maskarponę ir išplakite į vientisą kremą.

2. Pagal skonį įdėkite citrinos ar apelsino žievelės.

3. Atskirai iki labai standžių putų išplakite baltymus ir juos su šaukštu po truputį įmaišykite į trynių ir maskarponės masę. Jeigu norisi dar riebiau ir didesnio kiekio, atskirai išplakite grietinėlę su keliais lašais citrinos sulčių ir įmaišykite į kremą.

4. Kavą paskaninkite šlakeliu brendžio. Tada „Damų pirštelius“ akimirkai įmerkite į kavą, bet labai svarbu, kad jie nepermirktų, tik „paragautų“ kavos. Vieną sluoksnį mirkytų sausainių dėkite į indo dugną, užliekite kremu, Tuomet dėkite kitą sluoksnį sausainių ir vėl užliekite kremu.

5. Ant viršaus per sietelį gausiai užbarstykite kakavos ir palaikykite tiramisu šaltai apie 6 valandas.

Ingredientai
Maskarponės sūris: 500.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (arba apelsino)
Kava: 200.00 ml (stiprios, be tirščių)
Kakava: 30.00 g (kokybiškos)
Brendis: 30.00 ml
Sausainiai: 1.00 vnt. (didelė pakuotė „Damų pirštelių“)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotas desertas su abrikosais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 14
Kaip gaminti
  1. Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
  2. Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
  3. Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  4. Susluoksniuokite desertą stiklinėje: iš pradžių ant dugno berkite saujelę meduolių ar sausainių, ant jų tolygiai paskleiskite porą šaukštų graikiško jogurto, ant šio paskleiskite pjaustytų persikų ar abrikosų sluoksnį. Taip susluoksniuokite visus turimus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti graikiško jogurto.
  5. Susluoksniuotus desertus uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  6. Prieš patiekdami, papuoškite vaisiais ar apibarstykite maltu cinamonu ar smulkintu šokoladu. Patiekite šaltą. Skanaus!
Ingredientai
Meduoliai: (arba mėgstamų sausainių) 200.00 g
Jogurtas: 350.00 g (tiršto graikiško arba tirštos grietinės)
Miltelinis cukrus: 150.00 g
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Abrikosai: 250.00 g (konservuotų tinka ir persikai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananinis maskarponės sūrio desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 21
Kaip gaminti
  1. Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su kondensuotu ir kokosų pienu.
  2. Įmaišykite puodelį sumaltų bananų.
  3. Sumalkite sausainius ir išmaišykite juos su ištirpintu sviestu.
  4. Į švarius stiklainiukus berkite sausainių masę, uždėkite kelias bananų riekeles ir užpilkite maskarponės masę.
  5. Stiklainiukus užsukite ir padėkite į šaldytuvą arba valgykite iškart! Tokį desertą taip pat galėsite be vargo nusinešti paskanauti į darbą.
Ingredientai
Maskarponės sūris: 500.00 g
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai saldinto pieno)
Kokosų pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Bananai: 1.00 puodelis (malti)
Sausainiai: 230.00 g
Sviestas: 100.00 g (ištirpintas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Juodųjų serbentų musas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite juoduosius serbentus. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite serbentų išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
  2. Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12  minučių.  Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas serbentų sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite serbentų sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30 minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Juodieji serbentai: švieži arba šaldyti 250.00 ml
Vanduo: 700.00 ml
Cukrus: 1.00 st.
Manų kruopos: 6.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Braškių ir maskarponės desertas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 10
Kaip gaminti
  1. Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą.
  2. Į desertinius indelius suberkite po kelis šaukštus sutrupintų sausainių. Uždėkite po keletą šaukštų paruošto kremo. Ant viršaus suberkite likusias braškes ir apibarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (traškūs)
Juodasis šokoladas: 50.00 g
Grietinėlė: 400.00 ml (plakamoji - kremui)
Maskarponės sūris: 200.00 g (kremui)
Braškės: 500.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananų ir varškės desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 15
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Bananus nulupkite ir susmulkinkite.
  2. Sudėkite į plakimo indą, sukrėskite kreminę varškę, agavų sirupą ar kitokį skystą saldiklį ir sutrinkite elektrine trintuve. Atsargiai įmaišykite karšto vandens vonelėje išlydytą atvėsusią želatiną.
  3. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą (prieš tai kiaušinį kruopščiai nušveiskite šepetėliu po karštu tekančiu vandeniu!). Atsargiai įmaišykite į bananų ir varškės masę.
  4. Desertą sukrėskite į serviravimo taures ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. Prieš tiekdama papuoškite bananų griežinėliais, apibarstykite cinamonu.  

DAR KELIOS SKANIOS IDĖJOS

Mariaus Žičiaus nuotr. / Sūrio pyragas su braškių padažu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Sūrio pyragas su braškių padažu

 Sūrio pyragas su braškių padažu

 

 

 

 

 

 

A. Černės nuotr. / Citrininis tiramisas
A. Černės nuotr. / Citrininis tiramisas

 Citrininis tiramisas

 

 

 

 

 

 

Shutterstock nuotr. / Jogurtiniai ledai
Shutterstock nuotr. / Jogurtiniai ledai

 Jogurtiniai ledai

 

 

 

 

 

 

Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas
Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas

 Graikiško jogurto tortas

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

  Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Emilijos nuotr. / Jogurtinis braškių ir bananų desertas
Emilijos nuotr. / Jogurtinis braškių ir bananų desertas

 Jogurtinis braškių ir bananų desertas

 

 

 

 

 

Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt.
Kreminė varškė: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Agavų sirupas (tiks ir kitoks skystas saldiklis): 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotas desertas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 2
Kaip gaminti

1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos. Į miltų mišinį supilkite trynių masę, sukrėskite plaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.

2. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą, plonai paskirstykite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių. Iškepusią iškart išverskite iš skardos ir palikite atvėsti.

3. Vyšnias nuvarvinkite. Tris šaukštus vyšnių sulčių išmaišykite su standikliu (du šaukštus palikite), likusias – supilkite į puodą ir užvirinkite. Standiklio masę maišant supilkite į verdančias sultis. Sudėkite vyšnias ir dar kartą užvirinkite. Palikite atvėsti.

4. Maskarponę, pieną ir cukrų išmaišykite. Ekspreso kavą išmaišykite su dviem šaukštais vyšnių sulčių.

5. Iš ataušusio biskvito stikline išspauskite skritulius. Į šešias stiklines įdėkite po skritulį, pašlakstykite kavos mišiniu. Uždėkite sluoksnį vyšnių masės, ant viršaus – kremo. Vėl dėkite skritulį, jį pašlakstykite kava, uždėkite vyšnių, kremo. Viršų pabarstykite kakava. Indelius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms sustingti.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 60.00 g (biskvitui)
Miltai: 50.00 g (biskvitui)
Migdolai: 50.00 g (malti - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0.5 arbat. š. - biskvitui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (90 g - biskvitui ir 2 valg. š. - įdarui)
Vyšnios: 250.00 g (1 st. marinuotų arba šaldytų, be kauliukų - įdarui)
Sultys: 500.00 ml (vyšnių - įdarui)
Standiklis: (padažų - įdarui) 60.00 g
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Pienas: 100.00 ml (100 - 125 ml - įdarui)
Kava: 80.00 ml (ekspreso - įdarui)
Kakava: 1.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Desertas su maskarponės sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1. Kavą užplikykite ir atvėsinkite.

2. Maskarponės sūrį išplakite su kondensuotu pienu, supilkite kavą, gerai sumaišykite.

3. Į taures dėkite braškių, užpilkite išplakta mase ir uždėkite tarkuoto pieninio šokolado.

4. Palaikykite per naktį ir skanaukite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Maskarponės sūris: 200.00 g
Sutirštintas pienas: 2.00 valg. š. (saldaus)
Braškės: 50.00 g
Pieninis šokoladas 50.00 g
Kava: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spanguolinis varškės kremas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. Supilkite į prikaistuvį 150 ml pieno ir užvirinkite.

2. Likusiame piene išmaišykite miltus (turi nelikti gumuliukų) ir supilkite į užvirusį. Pakaitinkite, kol masė sutirštės, tada palikite atvėsti.

3. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi.

4. Sudėkite smulkintus sūrelius, supilkite spanguolių sultis ir elektriniu plakikliu suplakite vientisą masę. Sumaišykite su tiršta pieno mase.

Konditerio patarimas. Jei kremas skystokas, įmaišykite į jį žiupsnį brinkintos ir karšto vandens vonelėje ištirpintos želatinos.

Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sultys: 100.00 ml (šviežių arba šaldytų spanguolių)
Saldūs vaniliniai varškės sūreliai 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone.

2. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvėsintų maltų riešutų. 

3. Obuolius ir svarainius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi, citrinų žievelėmis ir, kol suminkštės, pakepkite svieste, tada atvėsinkite.

4. Grietinėlę su citrinų sultimis išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į maskarponės ir varškės masę.

5. Ant paruoštų avižinių sausainių krėskite obuolių, tada varškės ir grietinėlės masės, vėl krėskite obuolių ir likusį varškės kremą.

6. Desertą puoškite mėtų lapeliais ir bent dvi valandas palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Grietinėlė: 200.00 ml (Indelis plakamosios)
Obuoliai: 4.00 vnt.
Svarainiai: 10.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių ir pagal skonį citrinų sulčių)
Brendis 50.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sausainiai: 10.00 vnt. (avižiniai)
Maskarponės sūris: 100.00 g
Varškė: 100.00 g (neriebios)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Riešutai: 125.00 g (maltų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai papuošti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Strasbūro atakos įtariamasis buvo stebimųjų sąraše: ką reiškia kategorija „S“?

Pasaulis kišenėje

Staiginės kaime – paaiškinimas, kodėl Berlyne yra Tauragės gatvė

Aktualu

Vladimiras Putinas supranta, kad repo muzikos neuždraus, todėl nori ją kontroliuoti

Sportas

Nelaimė Vokietijoje – po rungtynių stadione mirė Štutgarto kapitono tėvas

Gyvenimas

Dvidešimt metų neįgaliojo vežimėlyje sėdintis Andrejus: „Ribos yra mūsų galvose“

„Vieni vartai“: nacionalinio stadiono cirkas, A lygos gelbėjimo planas ir Čempionų lyga

Aktualu

Kaune – mūšis dėl požeminių konteinerių vietos: gyventojai iškvietė net policiją

Gyvenimas

Išgirdusi Parkinsono ligos diagnozę, moteris atrado antrą kvėpavimą: žmonės dažnai mūsų nesupranta

Gyvenimas

Vaistų neprireiks: 3 maisto produktai, kurie numalšins skausmą

Aktualu

Lietuvis narkotikų prekeivis prisidengė dviem nepilnametėm mergaitėm

Vardai

Saulius Prūsaitis surengė finalinį „39“ šou – publika jį vadina metų koncertu

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Dovanų skonis. Turtuoliams, vidutiniokams, taupiems

Vardai

54 kilogramus numetusi R.Antonovienė nepaliauja stebinti: pakeitė šukuoseną ir pasiputlino lūpas

Mokslas.IT

Ar apsimoka pirkti naujausią telefono modelį? Atsakymas jus nustebins

Gyvenimas

Darius sukūrė filmuką ir pasipiršo kino teatre: slapta kamera užfiksavo merginos reakciją

Gazas

Dabar viskas aišku: trinktelėsite automobilio durelėmis – pildysite deklaraciją

N-18 Vardai

Argentiną drebina sekso skandalas: 16-metę „Bjauriojo ančiuko“ aktorę išprievartavo serialų žvaigždė

Kultūra

Talino kino festivalis: kelionė po savo įsimylėjimų istoriją ir gedulo anatomija

Kultūra

Reta M.Prousto knyga parduota už rekordinę 1,5 mln. eurų sumą

24sek

Rezultatyvus A.Juškevičius pralaimėjo, M.Kalnietis džiaugėsi pergale

Naujienos

Aktualu

Italijos VRM: Viaduko griūties Genujoje aukų padaugėjo iki 38

24sek

Nelemtą barjerą pasitinka nesustabdomi: Lietuvos rinktinę lydi unikalūs pasiekimai

Aktualu

Po stichijos siautėjimo elektros dar neturi apie 2 tūkst. vartotojų

Aktualu

Prezidentinės socdemų svajos: geriausiu atveju laimėtų bronzą?

Vardai

Baras prisiėmė atsakomybę už Simonos Nainės vakarėlį: policija tildyti triukšmo vyko 7 kartus

Gyvenimas

Iš sodybų vagia net maistą: 5 patarimai, kaip apsisaugoti nuo vagių

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyviai Pašuškevičiai kuria gėlių rojų

Sportas

Sugrįžimui į rinktinę pasirengęs Lukas Spalvis: „Norime, kad fanai didžiuotųsi“

Aktualu

Lietuvių kalbos instituto vadovės atleidimo byla išnagrinėta uždarame posėdyje

Verslas

Lietuvoje baigėsi javapjūtė – derlius mažesnis

Laisvalaikis

Nyderlanduose įkyrius danielius bus bandoma atbaidyti liūtų išmatų kvapu

Sportas

Dviratininkė Rasa Leleivytė pasaulio reitinge sugrįžo į 50-uką

Aktualu

Graikijoje mirus dar vienam sužeistajam Atikos miškų gaisrų aukų padaugėjo iki 96

Sportas

Šansų nelaidojantis Serge‘as Nyuiadzi: „Neverta tikėtis stebuklo, reikia sunkiai dirbti“

Deuce

Tarp „US Open“ vardinių kvietimų – Stanas Wawrinka ir Viktoria Azarenka

Aktualu

Pchenjanas: Putinas pasiruošęs „greitai“ susitikti su Kim Jong Unu

Verslas

Naujojoje Zelandijoje daugumai užsieniečių uždrausta įsigyti būstą

Aktualu

Nevėžio upėje rastas 18-mečio kūnas

Aktualu

Žolinių aidai: prie vairo kone 3 promilių ir be teisių vairuotojai

Vardai

I.Stumbrienė vestuvių metinėms vėl puošėsi L.Salasevičiaus suknele: šiemet – išskirtinai trumpa

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką