Reikės:
- 1 - 1/2 st. miltų,
- 1-1/2 arb. š. kepimo miltelių,
- 1 arb. š. cinamono,
- 1/4 arb. š. malto muskato riešuto,
- 1/8 arb. š. malto kardamono,
- 1/2 arb. š. druskos,
- 110 g sviesto,
- 1 st. ir dar 2 valg. š. cukraus,
- 1 didelio kiaušinio,
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto,
- 1/2 st. pieno,
- 450 g slyvų be kauliukų.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą muskato riešutą, kardamoną ir druską.
Į kitą dubenį sudėkite sviestą bei cukrų ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite iki vietisos masės.
Po truputį nuolat sukdami į sviestinę masę berkite miltų bei prieskonių mišinį ir pilkite pieną.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir sukrėskite tešlą. Į ją susmaigstykite per pusę supjaustytas slyvas be kauliukų. Pyrago viršų apibarstykite cukrumi ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.
Kepkite maždaug valandą, kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus nebus aplipęs tešla.
Skanaus!