Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 11d. 12:05

Drėgnas ir kvapnus slyvų pyragas

Slyvų pyragas
123RF.com nuotr. / Slyvų pyragas

Slyvų pyragas savo skoniu gali drąsiai konkuruoti su visų mėgstamu obuoliniu. Išraiškingas aromatas ir švelnus slyvų skonis puikiai dera prie arbatos ar kavos puodelio. Kviečiame išmėginti!

Reikės:

  • 1 - 1/2 st. miltų,
  • 1-1/2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1 arb. š. cinamono,
  • 1/4 arb. š. malto muskato riešuto,
  • 1/8 arb. š. malto kardamono,
  • 1/2 arb. š. druskos,
  • 110 g sviesto,
  • 1 st. ir dar 2 valg. š. cukraus,
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto,
  • 1/2 st. pieno,
  • 450 g slyvų be kauliukų.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą muskato riešutą, kardamoną ir druską.

Į kitą dubenį sudėkite sviestą bei cukrų ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite iki vietisos masės.

Po truputį nuolat sukdami į sviestinę masę berkite miltų bei prieskonių mišinį ir pilkite pieną.

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir sukrėskite tešlą. Į ją susmaigstykite per pusę supjaustytas slyvas be kauliukų. Pyrago viršų apibarstykite cukrumi ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Kepkite maždaug valandą, kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus nebus aplipęs tešla.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Kviečiame anties

Video

01:50
03:26
01:09

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką