Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 11d. 12:05

Drėgnas ir kvapnus slyvų pyragas

Slyvų pyragas
123RF.com nuotr. / Slyvų pyragas

Slyvų pyragas savo skoniu gali drąsiai konkuruoti su visų mėgstamu obuoliniu. Išraiškingas aromatas ir švelnus slyvų skonis puikiai dera prie arbatos ar kavos puodelio. Kviečiame išmėginti!

Reikės:

  • 1 - 1/2 st. miltų,
  • 1-1/2 arb. š. kepimo miltelių,
  • 1 arb. š. cinamono,
  • 1/4 arb. š. malto muskato riešuto,
  • 1/8 arb. š. malto kardamono,
  • 1/2 arb. š. druskos,
  • 110 g sviesto,
  • 1 st. ir dar 2 valg. š. cukraus,
  • 1 didelio kiaušinio,
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto,
  • 1/2 st. pieno,
  • 450 g slyvų be kauliukų.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, maltą muskato riešutą, kardamoną ir druską.

Į kitą dubenį sudėkite sviestą bei cukrų ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite iki vietisos masės.

Po truputį nuolat sukdami į sviestinę masę berkite miltų bei prieskonių mišinį ir pilkite pieną.

Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir sukrėskite tešlą. Į ją susmaigstykite per pusę supjaustytas slyvas be kauliukų. Pyrago viršų apibarstykite cukrumi ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Kepkite maždaug valandą, kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus nebus aplipęs tešla.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką