Dabar populiaru
Publikuota: 2020 gegužės 21d. 18:03

Drėgnas ir purus keksas su šokoladu ir graikiniais riešutais

Keksas Skanumėlis
A.Juršos nuotr. / Keksas

Tai vienas greičiausiai pagaminamų pyragų. Valandėlė - ir jis jau garuoja ant stalo. Dar dešimt minučių - ir jo jau nėra. Taip nutinka, kai pyragai tiesiog tirpsta burnoje. Rekomenduojame!

Šio kekso dar vienas privalumas, kad jis nėra labai riebus. Be to, keisdami priedus, kaskart galite iškepti visai kitokį pyragą. Na, o purumo jam suteikia stiklinė kefyro, kuris tešlai leidžia laisvai pukšėti ir kilti.

Reikės:

  • 2 st. miltų,
  • 1 st. cukraus,
  • 1 st. riebaus „Piemenėlio šaltibarščių“ kefyro,
  • 2 kiaušinių,
  • 100 g sviesto,
  • 1 pak. vanilinio cukraus,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 saujų kepintų smulkintų graikinių riešutų,
  • 100 g smulkinto juodojo šokolado.

Gaminimas

Pirmiausia ant nedidelės ugnies mažame puode ištirpiname sviestą.

Dubenyje, kuriame maišysime tešlą, išplakame kiaušinius su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Į išplaktus kiaušinius maišydami supilame atvėsusį tirpintą sviestą.

Tuomet supilame kefyrą ir pamažu beriame miltus, vis maišydami. Tešla turi gautis grietinės tirštumo. Jeigu ją gardinsite riešutais, vadinasi, sausos masės bus papildomai, todėl miltų gali reikti dėti mažiau. Tad visų iš karto nesudėkite, o stebėkite tirštumą.

Šokoladą galima dėti smulkintą gabaliukais, tada jis toks bus ir pyrago viduje. Galite tirpinti kartu su sviestu – tada keksas bus rusvos spalvos ir vientisos tekstūros.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.

Skanaus!

Pasidalinkite savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!

A.Juršos nuotr./Keksas
A.Juršos nuotr./Keksas
Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

02:14
08:43

Metas rinktis

Atradimai virtuvėje

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką