-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Du Mėnuliai“ receptas: užkandėlė su silke ir smidrais

Prieš beveik du dešimtmečius studijuodama Miunsteryje niekaip negalėjau suprasti vokiečių pavasarinės smidrų (šparagų) karštinės. Jie juos pirkdavo vos ne kasdien ir nešdavosi glėbiais namo. Darbe visi tik ir kalbėdavo apie smidrus. Spėkite, ar aš tuomet jų ten ragavau? Taigi... Pralėkė nei daug, nei mažai laiko, ir po gero dešimtmečio smidrai atsirado ir ant mano stalo.
„Du Mėnuliai“ įkūrėja Neringa ir jos ruoštas užkandis
„Du Mėnuliai“ įkūrėja Neringa ir jos ruoštas užkandis / Tinklaraščio archyvo, Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Taigi smidrai... Jau keletas metų mano pavasaris be smidrų neįsivaizduojamas. Кaip vasara – be saulės! Ir nors užaugintų Lietuvoje ar aplinkinėse šalyse dar nėra, bet parduotuvėse jau galima rasti iš svetur atkeliavusių šių gražuolių. Pamačiau, nesusilaikiau ir nusipirkau. Todėl skelbiu smidrų sezoną atidarytą!

Šį kartą pristatau užkandėlę su silke ir smidrais, kuri gali atstoti ir vakarienę, kai norisi tik šiek tiek pasmaguriauti.

Advento laikotarpiui šis užkandis labai tinkamas, o ir paruošti daug laiko sugaišti nereikės. Paprastai perku žalius smidrus, bet galite ruošti ir baltus. Skirsis tik jų paruošimo būdas – apverdant žalius smidrus į pasūdytą vandenį reikia įmesti citrinos skiltelę, o verdant baltus – citrinos skiltelę ir dar šaukštelį cukraus. Toks triukas apsaugos nuo galimo kartumo. Tiesa, baltų smidrų kotus teks apskusti dukart, nes jie paprastai labiau sumedėję.

Užkandėlei tereikės vos kelių ingredientų. Jos pagrindui rinkitės savo mėgstamą juodą duoną. Aš visai neseniai atradau gardžią grūdų duoną. Tikslių ingredientų proporcijų šį kartą nebus, nes viskas priklausys nuo to, kiek užkandėlių gaminsite.

Užkandėlė su silke ir smidrais

Ingredientai:

  • mėgstamos juodos duonos;
  • silkės;
  • sviesto;
  • smidrų (1 smidras 1–2 užkandėlėms);
  • griežinėlis citrinos;
  • druskos;
  • pora šaukštelių sojų padažo.

Gaminimas:

1. Smidrus nuplaukite ir nuskuskite jų kotus, kietas apačias nulaužkite.

2. Užvirkite puode vandenį, pasūdykite, įmeskite citrinos griežinėlį ir sudėkite smidrus. Virkite apie 3 min., o tada viską supilkite į rėtį ir perliekite šaltu vandeniu, kad smidrai išlaikytų gražią spalvą.

3. Duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tą patį padarykite su silke.

4. Ant duonos užtepkite šiek tiek sviesto, uždėkite kelis gabalėlius silkės, kelis smidro gabalėlius ir viską šiek tiek pašlakstykite sojos padažu.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Užkandėlė su silke ir smidrais
Tinklaraščio archyvo nuotr./Užkandėlė su silke ir smidrais

Šis receptas – iš tinklaraščio „Du mėnuliai“, kuris tapo kulinarinės studijos „Du Mėnuliaipradžia. Ši studija – tai šeimos verslas, gimęs tada, kai mintys, idėjos ir norai nebetilpo namų aplinkoje ir buvo nutarta veiklą išplėsti ir perkelti už namų ribų. Neringa Glebovė puoselėja studiją kartu su vyru, vyno žinovu Julijumi bei kviečia ir vyresnius maisto gerbėjus, kad jie čia atrastų smagių užsiėmimų, ir mažuosius kulinarus, kurie čia galėtų pamiklinti rankeles.

Tinklaraščio ir studijos paskyros socialiniuose tinkluose „Facebook ir „Instagram“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius