Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dublio“ virtuvę ėmėsi vairuoti šefas A.Kubilius. Kokia kryptį renkasi restoranas?

Sostinės restoranas „Dublis“, gana skambiai atsisveikinęs su žinomu šefu Deivydu Praspaliausku, ilgokai savo įvaizdžio nesiejo su jokiu kitu žymiu šefu. Ir vis tik nuo šiol tas veidas vėl bus – restorano virtuvės komandai neseniai ėmė diriguoti žinomas šefas Andrius Kubilius, iki tol darbavęsis kitų sostinės restoranų virtuvėse.
Najasis „Dublio“ šefas Andrius Kubilius ir jos kurtas patiekalas
Najasis „Dublio“ šefas Andrius Kubilius ir jos kurtas patiekalas / Roberto Daskevičiaus nuotr.

Kaip teigiama pranešime spaudai, pradėjęs dirbti „Dublyje“, naujasis jo šefas sau ir komandai pirmiausia iškėlė klausimą „kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai?“. Visos restorano komandos užrašai bei kulinariniai eksperimentai dabar jau prieinami kiekvienam – „Dublis“ pristato naują meniu, kuriame dėmesys skiriamas tam, kas, šefo supratimu, artima ir šiuolaikinėms Baltijos virtuvės interpretacijoms.

„Mūsų kulinarinės paieškos prasidėjo nuo gamtos ir joje randamų skonių tyrimo. Naujoji Baltijos regiono virtuvė siejasi su prieš dešimtmetį išgryninta „New Nordic“ kulinarine filosofija. Tai dešimties taisyklių maisto kūrybos filosofija, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas produktų sezoniškumui, lokalumui, bendruomenės kūrimui ir tvarumui. Toli dairytis juk nereikia, nuostabių skonių galime rasti vos išėję į gretimą parką. Štai Vilniaus Bernardinų sode tuoj prasidės briedžiukų sezonas – tai vieni brangiausių pasaulio grybų, kuriuos Lietuvoje mažai kas ragavęs! Mes vis ieškome egzotiškų virtuvių, tačiau pamirštame, kad Baltijos regionas – labai turtingas ir unikalus. Naujoji „Dublio“ virtuvė kvies naujai pažinti skonius, kurie mums kultūriškai artimi“, – pasakoja šefas A.Kubilius.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Dublis“ naujojo meniu patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Dublis“ naujojo meniu patiekalas

Darbą naujoje virtuvėje jis pradėjo plėsdamas restorano komandą. Įdomu, kad kol kas vis dar laisva viena labai egzotiškai skambanti pozicija – „laukinių gėrybių rinkėjas“.

New Nordic filosofija ir Baltijos regiono virtuvė paremta šviežiomis, sezoniškomis gėrybėmis. Jos nebūtinai populiarios, nebūtinai tos, kurias lengvai įsigysi artimiausiame turgelyje. Restoranų versle konkurencija didelė, tad tegu laimi geriausi. O geriausi man asocijuojasi su kūrybiškumu ir su pačiais geriausiais ingredientais“, – neįprastai skambančią darbo poziciją paaiškina restorano šefas.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Dublis“ naujojo meniu patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Dublis“ naujojo meniu patiekalas

10 metų gastronomijos srityje dirbantis A.Kubilius įkvėpimo ieško ne tik gamtoje, bet ir prosenelės užrašuose. Jos pomėgis kulinarijai A.Kubiliaus šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą. „Prosenelė mokslus baigė Prancūzijoje, išleido keletą knygų apie maisto gamybą, vadovavo žurnalui „Moteris“. Ji pati mokė kulinarijos ir vadovavo sveikatingumo valgyklai. Turiu išsaugojęs nemažai jos užrašų ir knygų, jau galvoju apie tai, kaip jos receptus prikelti naujam gyvenimui“, – sako naujasis „Dublio“ virtuvės šefas.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Naujasis restorano „Dublis“ šefas Andrius Kubilius
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Naujasis restorano „Dublis“ šefas Andrius Kubilius

Jis mano, kad Naujoji Baltijos regiono virtuvė paremta eksperimentais – juk tai Naujoji mūsų regiono virtuvė. „Viena didžiausių vertybių laikau nuolatinį mokymąsi, tad labai džiaugiuosi, kad ir restorane turime žingeidžią komandą. Tą norą atrasti, pažinti ir tobulėti mes siekiame perduoti ir restorano svečiams. Norime priversti Naująja Baltijos regiono virtuvę pamilti ne tik lietuvius, bet ir svečius iš užsienio“, – sako A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius