Dabar populiaru
Publikuota: 2018 balandžio 27d. 15:00

„Dublio“ virtuvę ėmėsi vairuoti šefas A.Kubilius. Kokia kryptį renkasi restoranas?

Najasis „Dublio“ šefas Andrius Kubilius ir jos kurtas patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. / Najasis „Dublio“ šefas Andrius Kubilius ir jos kurtas patiekalas

Sostinės restoranas „Dublis“, gana skambiai atsisveikinęs su žinomu šefu Deivydu Praspaliausku, ilgokai savo įvaizdžio nesiejo su jokiu kitu žymiu šefu. Ir vis tik nuo šiol tas veidas vėl bus – restorano virtuvės komandai neseniai ėmė diriguoti žinomas šefas Andrius Kubilius, iki tol darbavęsis kitų sostinės restoranų virtuvėse.

Kaip teigiama pranešime spaudai, pradėjęs dirbti „Dublyje“, naujasis jo šefas sau ir komandai pirmiausia iškėlė klausimą „kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai?“. Visos restorano komandos užrašai bei kulinariniai eksperimentai dabar jau prieinami kiekvienam – „Dublis“ pristato naują meniu, kuriame dėmesys skiriamas tam, kas, šefo supratimu, artima ir šiuolaikinėms Baltijos virtuvės interpretacijoms.

„Mūsų kulinarinės paieškos prasidėjo nuo gamtos ir joje randamų skonių tyrimo. Naujoji Baltijos regiono virtuvė siejasi su prieš dešimtmetį išgryninta „New Nordic“ kulinarine filosofija. Tai dešimties taisyklių maisto kūrybos filosofija, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas produktų sezoniškumui, lokalumui, bendruomenės kūrimui ir tvarumui. Toli dairytis juk nereikia, nuostabių skonių galime rasti vos išėję į gretimą parką. Štai Vilniaus Bernardinų sode tuoj prasidės briedžiukų sezonas – tai vieni brangiausių pasaulio grybų, kuriuos Lietuvoje mažai kas ragavęs! Mes vis ieškome egzotiškų virtuvių, tačiau pamirštame, kad Baltijos regionas – labai turtingas ir unikalus. Naujoji „Dublio“ virtuvė kvies naujai pažinti skonius, kurie mums kultūriškai artimi“, – pasakoja šefas A.Kubilius.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Dublis“ naujojo meniu patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Dublis“ naujojo meniu patiekalas

Darbą naujoje virtuvėje jis pradėjo plėsdamas restorano komandą. Įdomu, kad kol kas vis dar laisva viena labai egzotiškai skambanti pozicija – „laukinių gėrybių rinkėjas“.

New Nordic filosofija ir Baltijos regiono virtuvė paremta šviežiomis, sezoniškomis gėrybėmis. Jos nebūtinai populiarios, nebūtinai tos, kurias lengvai įsigysi artimiausiame turgelyje. Restoranų versle konkurencija didelė, tad tegu laimi geriausi. O geriausi man asocijuojasi su kūrybiškumu ir su pačiais geriausiais ingredientais“, – neįprastai skambančią darbo poziciją paaiškina restorano šefas.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Dublis“ naujojo meniu patiekalas
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Restorano „Dublis“ naujojo meniu patiekalas

10 metų gastronomijos srityje dirbantis A.Kubilius įkvėpimo ieško ne tik gamtoje, bet ir prosenelės užrašuose. Jos pomėgis kulinarijai A.Kubiliaus šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą. „Prosenelė mokslus baigė Prancūzijoje, išleido keletą knygų apie maisto gamybą, vadovavo žurnalui „Moteris“. Ji pati mokė kulinarijos ir vadovavo sveikatingumo valgyklai. Turiu išsaugojęs nemažai jos užrašų ir knygų, jau galvoju apie tai, kaip jos receptus prikelti naujam gyvenimui“, – sako naujasis „Dublio“ virtuvės šefas.

Roberto Daskevičiaus nuotr. /Naujasis restorano „Dublis“ šefas Andrius Kubilius
Roberto Daskevičiaus nuotr. /Naujasis restorano „Dublis“ šefas Andrius Kubilius

Jis mano, kad Naujoji Baltijos regiono virtuvė paremta eksperimentais – juk tai Naujoji mūsų regiono virtuvė. „Viena didžiausių vertybių laikau nuolatinį mokymąsi, tad labai džiaugiuosi, kad ir restorane turime žingeidžią komandą. Tą norą atrasti, pažinti ir tobulėti mes siekiame perduoti ir restorano svečiams. Norime priversti Naująja Baltijos regiono virtuvę pamilti ne tik lietuvius, bet ir svečius iš užsienio“, – sako A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Dvigubas Fidelis: ką nuo savo tautos slėpė komandantė

Sportas

Drama Taline – Madrido „Atletico“ po pratęsimo nukovė „Real“ ir iškovojo Supertaurę

Gyvenimas

Kojos lūžis apsaugojo nuo vėžio: įspūdingas lietuvės pasakojimas apie Nyderlandų sveikatos apsaugą

Sportas

„Sevilla“ treneris įvertino LFF stadioną ir Vilniaus „Žalgirio“ lygį

Aktualu

Dėl viaduko katastrofos Italijos premjeras skelbia nepaprastąją padėtį, vis dar skaičiuojamos aukos

Vardai

Ieva Zasimauskaitė – apie planuojamą antrą vestuvių šventę ir nelengvas santuokos pamokas

Interviu Kultūra

Iliustruotoja Aušra Kiudulaitė: „Laimė yra kai ne nelaimė“

Verslas

Unikalus pasiūlymas: parduodami rekonstruoti teismo rūmai

Mokslas.IT

Filme „Titanikas“ J.Cameronas laivo tragediją pavaizdavo itin tiksliai, išskyrus vieną detalę

Verslas

Parduodamas stilingas namelis su vaizdu į jūrą: vaizdai prieš ir po

Vardai

Natalijos Bunkės sūnus per Žolinę atšventė 7-ąjį gimtadienį: šventė pajūryje subūrė visą šeimą

Vardai

Brazilijos futbolo legenda Pele pardavė atostogų namą Niujorke, pirktą prieš 40 metų

Gazas

Mokslininkai surado būdą, kaip elektromobilius per kelias minutes užpildyti degalinėse

Spalvingos gamtos gėrybės

Mokslas.IT

Kaip išauklėti kovai auklėja žmones Prancūzijoje

Aktualu

Kelią Vilnius–Pabradė užblokavo nuvirtęs vilkikas

24sek

Jono Valančiūno gudrus dėjimas – antras tarp gražiausių „Raptors“ sezono epizodų

Verslas

Naujoji Zelandija uždraudė užsieniečiams šalyje įsigyti nekilnojamojo turto

LT 100 Aktualu

Kenčiantys beržai ir į darbą neinantys Jonai: kaip lietuviai vasaros šventes seniau šventė

Gyvenimas

Itin reta liga sergančiam Deimantui būtina kepenų transplantacija: šeima laukia žinių – priims lenkai ar vokiečiai

Naujienos

Berniukai Tailande per ypatingą ceremoniją tampa budizmo vienuoliais

Mokslas.IT

Naujųjų laikų brangiųjų metalų kasyklos auga po žmonių nosimis

Istorinės pergalės vaizdai: kapitono sprogdinantis dėjimas ir kelialapis į Eurolygos finalo ketvertą

Verslas

„Gazprom“ pirmąkart pranešė apie „Nord Stream 2“ finansavimą

Sportas

Lietuvos ledo ritulio rinktinės varžovė – nuvylusi Ukraina

Aktualu

Penktadienį Kėdainiuose gyventojus užklupo ledukų kruša

Mokslas.IT

Kodėl laimė trunka taip trumpai?

Aktualu

ES ir JAV policija smogė „Islamo valstybės“ ruporams

24sek

„Žalgiris“ Eurolygos finalo ketverte – data, varžovas, arena, bilietai, atstumas

Vardai

Penktadienį 15min studijoje – į „Euroviziją“ išskrendanti Ieva Zasimauskaitė

Verslas

Notarų rūmai nubausti 88,4 tūkstančių eurų bauda už susitarimus dėl atlygio

Verslas

Žaliųjų organizacijos siekia drabužių brangimo: ko tikėtis iš gamintojų?

Kultūra

Ekskursijų savaitgalis „PasiŠANČinėkim!“ – nuo Šančių gaisrinės iki parako sandėlio

K.Pangosas: nuostabu, ką tai reiškia visai šaliai

24sek

Bręsta pokyčiai: „Vytis“ ruošiasi praverti LKL duris

Gyvenimas

Mitybos specialistas: 6 paprasti būdai mažinti kasdien vartojamo cukraus kiekį

Aktualu

Broniui Markauskui dar neišėjus aptarinėjamos galimų jo įpėdinių pavardės

Aktualu

Prie Panevėžio apsivertė su „Peugeot“ susidūręs „Renault“ – sužalotas vairuotojas

Aktualu

Rokiškyje neliko tiesioginio valdymo grėsmės – patvirtinti vicemeras ir direktorius

Vardai

JAV komikas Billas Cosby pripažintas kaltu dėl seksualinės prievartos

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką