Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 15d. 14:00

„Duonos ir žaidimų“ receptas: bulvių ir fetos tortilija

Tinklaraštininkė Jurgita ir jos kepta bulvių ir fetos tortilija
Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr. / Tinklaraštininkė Jurgita ir jos kepta bulvių ir fetos tortilija

Būna vieno puodo patiekalų (aštrus meksikietiškas troškinys). Būna – ir vienos kokteilinės (humusas). Arba vienos keptuvės. Puikiausias tokio patiekalo pavyzdys – tortilija. Ne kukurūzų paplotėlis, o sotus ispaniškas bulvių, kiaušinių ir tokių priedų, kokių tik širdis geidžia, omletas.

Ingredientai (4–6 porcijoms):
(gaminimo laikas – 45 min.)

  • 400 g bulvių;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 100 g chorizo dešros;
  • 2 šaukštai smulkintų laiškinių česnakų;
  • 8 dideli kiaušiniai;
  • 1/2 šaukštelio maltos aitriosios rūkytos paprikos;
  • 40 g šviežių bazilikų lapelių;
  • 100 g fetos sūrio;
  • alyvuogių aliejaus (kepti).

Gaminimas:

1. Bulves supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite 10 min., kol suminkštės. Pasūdykite.

2. Sudėkite smulkintą dešrą, laiškinius česnakus ir pakepkite dar kelias minutes, kol sukris.

3. Kiaušinius išplakite su žiupsniu druskos ir rūkyta paprika. Įmaišykite pjaustytus bazilikus. Plakinį užpilkite ant bulvių.

4. Ant viršaus užtrupinkite fetos ir paspauskite šaukštu. Kepkite ant vidutinės ugnies nemaišydami 15 min., kol susiformuos gelsva plutelė. Netikrinkite per anksti, kad tortilija nesutrūktų.

5. Pašaukite į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę dar 5 minutėms. Patiekite karštą su salotomis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Bulvių ir fetos tortilija
Tinklaraštininkės nuotr. /Bulvių ir fetos tortilija

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Talentingi vaikai

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką