Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 17d. 16:00

„Duonos ir žaidimų“ receptas: korėjietiškas daržovių, tofu ir ryžių dubuo (bibimbap)

Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas
Tinklaraštininkės ir asmeninio albumo nuotr. / Tinklaraštininkė Jurgita ir jos ruoštas patiekalas

„Bibimbap“ – korėjietiškas patiekalas, primenantis populiariuosius „budos dubenėlius“ („buddha bowls“). Jo pagrindą sudaro ryžiai, daržovės, aitriųjų paprikų padažas ir termiškai neapdoroti arba kepti kiaušiniai (kartais – jautiena ar jūrų gėrybės). Paruošti ingredientai sudedami į vieną dubenį ir išmaišomi prieš pradedant valgyti. Sotu, skanu, sveika – ir taip paprasta paruošti. Neišsigąskite ilgo ingredientų sąrašo! Azijos virtuvė gausi skonių ir jau tikrai nenuobodi.

Ingredientai (2 porcijoms):
(gaminti 30 min., o daržoves marinuoti pernakt)

  • 125 g basmati ryžių;
  • 1 šaukštelis sezamų aliejaus.

marinuotoms morkoms:

  • 2 mažos morkos;
  • ½ šaukštelio ryžių acto;
  • 2 šaukšteliai sezamų aliejaus;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • ¼ šaukštelio druskos.

marinuotam raudongūžiui kopūstui:

  • 150 g tarkuoto raudongūžio kopūsto;
  • 1 šaukštelis ryžių acto;
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus;
  • 2 šaukšteliai cukraus;
  • ½ šaukštelio druskos.

aitriųjų paprikų užpilui:

  • 2 šaukštai aitriųjų paprikų padažo (sriracha, gochujang ar pan.);
  • 2 šaukštai vandens;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus;
  • 1 šaukštelis ryžių acto.
  • tofu:
  • 180 g tofu varškės;
  • ½ šaukšto tarkuoto imbiero;
  • 2 šaukštai sezamų aliejaus;
  • 3 šaukštai sojų padažo;
  • 2 šaukštai rudojo cukraus;
  • 1 tarkuota česnako skiltelė.

patiekti:

  • 1 avokadas;
  • 2 kepti kiaušiniai;
  • apvirtų brokolių žiedynų ir sojų pupelių, kalendrų lapelių, mangų griežinėlių, kepintų sezamų sėklų.

Gaminimas:

1. Iš vakaro paruoškite kopūstą ir morkas. Kopūstą sutarkuokite, marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir užpilkite kopūstą. Rankomis sumaišykite. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su marinatui skirtais ingredientais. Palikite šaldytuve pernakt.

2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje su sezamų aliejumi. Perkoškite ir palikite šiltai.

3. Aitriųjų paprikų užpilui visus ingredientus sumaišykite.

4. Tofu nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir paslėkite medine lentele, kad pasišalintų kuo daugiau skysčio. Supjaustykite kubeliais. Sudėkite į įkaitintą nesvylančią keptuvę ir apkepkite, kol vos parus. Supilkite sezamų aliejų ir kepkite dar kelias minutes. Sudėkite likusius ingredientus ir kepkite 3 min. atsargiai maišydami. Uždenkite ir palikite šiltai.

5. Į dubenėlius dėkite ryžių, apvirtų ir marinuotų daržovių, mango riekelių, po keptą kiaušinį, pabarstykite sezamais, pašlakstykite užpilu.

Tinklaraštininkės nuotr./Korėjietiškas daržovių, tofu ir ryžių dubuo (bibimbap)
Tinklaraštininkės nuotr./Korėjietiškas daržovių, tofu ir ryžių dubuo (bibimbap)

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką