Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 22d. 15:00

„Duonos ir žaidimų“ receptas: pasakiškos ispaniškos „churros“ su aštriu šokolado padažu

Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas desertas
Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr. / Tinklaraštininkė Jurgita ir jos gamintas desertas

Sakoma, kad karantino laikotarpiu šį pavasarį „churros“ buvo vienas populiariausių desertų, kurio recepto nuobodžiaujantys namuose žmonės dažniausiai ieškodavo internete. Kas žino, gal ir vėl užversime duris pasauliui ir galėsime jo paragauti tik savo virtuvėse. Kad ir kaip būtų, pasigaminkite šio plikytos tešlos deserto – kilęs iš Ispanijos, jis vis dar beprotiškai populiarus Madride. Būtinai su šokolado padažu, nes abiejų sąjunga, anot ispanų, buvo sudaryta danguje.

Churros su aštriu šokolado padažu

Ingredientai (4–5 porcijoms):
(gaminimo laikas – 40 min.)

churros

  • 250 ml vandens;
  • 75 g sviesto;
  • 140 g miltų;
  • 1/2 šaukštelio druskos;
  • 3 kiaušiniai;
  • aliejaus (virti).

apibarstyti:

  • 3 šaukštai rudojo cukraus;
  • 1/4 šaukštelio cinamono;
  • 1/4 šaukštelio vanilinio cukraus.

šokolado padažui:

  • 150 g juodojo šokolado,
  • ½ šaukštelio malto cinamono,
  • ½ šaukštelio maltos aitriosios paprikos,
  • 200 ml riebios plakamosios grietinėlės;
  • 100 ml pieno.

Gaminimas:

1. Į prikaistuvį supilkite vandenį ir sudėkite sviestą. Ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol sviestas ištirps, o vandens paviršiuje ims kilti burbuliukai. Nukelkite nuo ugnies ir šluotele įmaišykite miltus su druska. Dėkite prikaistuvį atgal ant ugnies ir šaukštu maišykite tešlą 3 min.

2. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kelias minutes atvėsti. Po vieną įmuškite ir elektriniu plaktuvu įsukite kiaušinius. Iš viso tešlą maišykite 5 min.

3. Į konditerinį švirkštą sukrėskite tešlą, pritvirtinkite žvaigždutės formos antgalį (jei šio neturite, tešlą sudėkite į produktų šaldymui skirtą maišelį ir nukirpkite jo galiuką). Cukrų dubenėlyje sumaišykite su cinamonu ir vaniliniu cukrumi.

4. Puode įkaitinkite aliejų. Išspauskite maždaug 10 cm ilgio tešlos juosteles, perteklių nupjaukite peiliu. Virkite 2–3 juosteles po 1 min. iš abiejų pusių. Išvirtas sudėkite ant popierinių rankšluosčių ir apibarstykite kvapniu cukrumi.

5. Padažui šokoladą sulaužykite ir drauge su prieskoniais sudėkite į dubenėlį. Grietinėlę su pienu pakaitinkite, kol užvirs. Užpilkite šokoladą, maišykite, kol ištirps. Churros skaniausios, kol dar traškios!

Tinklaraštininkės nuotr./Churros su aštriu šokolado padažu
Tinklaraštininkės nuotr./Churros su aštriu šokolado padažu

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką