-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: prieskoniais kvepiančios marcipaninės bandelės

Beprasidedanti gruodis man – kvapniausių kepinių metas. Ir bemaž niekas taip neprikvėpina namų, kaip mielinės užjūrio prieskonių gausios bandelės. Šios – dar ir su marcipanais. Būkite nekantrūs ir ragaukite šiltas, kaip vaikystėj, tada jos pačios skaniausios.
Tinklaraštininkė Jurga ir jos keptos bandelės
Tinklaraštininkė Jurga ir jos keptos bandelės / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (12-14 bandelių):
(gaminimo laikas - apie 2 val.)

tešlai:

  • 120 g minkšto sviesto;
  • 40 g cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 350 ml pieno;
  • 2 šaukšteliai sausų mielių;
  • 650 g miltų.

įdarui:

  • 130 g minkšto sviesto;
  • 2 šaukšteliai malto kardamono;
  • 1 šaukštelis maltų anyžių;
  • 200 g marcipanų;
  • 1 kiaušinis (bandelėms aptepti);
  • migdolų plokštelių.

Gaminimas:

1. Dubenyje plaktuvu išsukite sviestą su cukrumi ir druska.

2. Pieną pašildykite, nukelkite nuo ugnies. Suberkite mieles, išmaišykite ir palikite 5 min., kol paviršius suputos.

3. Pieną supilkite į sviesto ir cukraus masę ir išsukite plaktuvu.

4. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite 5 min. Gali prireikti įberti dar šiek tiek miltų.

5. Dubenį patepkite aliejumi, sudėkite tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 1 val.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C laipsnių temperatūros. Įdarui sviestą išsukite su prieskoniais. Marcipaną sutarkuokite.

7. Atgnybkite po 90 g tešlos ir iškočiokite stačiakampį. Aptepkite sviestu su prieskoniais, pabarstykite marcipanais. Pradėdami nuo ilgosios tešlos stačiakampio pusės, susukite standų ritinėlį. Perpjaukite jį išilgai, sutvirtinkite galus ir susukite juostelę. Paruoštas bandeles dėkite į formą, padengtą kepimo popieriumi.

8. Aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite migdolų plokštelėmis. Kepkite 20 min.

Tinklaraštininkės nuotr./Prieskoniais kvepiančios marcipaninės bandelės
Tinklaraštininkės nuotr./Prieskoniais kvepiančios marcipaninės bandelės

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius