Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 10d. 16:00

Dviejų spalvų kopūstų salotos, idealios prie kepsnių ar mėsainių

Mėsainį su plėšyta kiauliena paskanins kopūstų salotos
Vida Press nuotr. / Mėsainį su plėšyta kiauliena paskanins kopūstų salotos

Puikūs orai leidžia dar ir rugsėjį neuždaryti grilio (o tai reiškia ir kepsnių) sezono. Kad kepsnius ir kepsnelius, o gal mėsainius lydėtų šis tas gaivaus ir sezoninio, siūlome pasiruošti pikantiškų kopūstų salotų. Patiks visiems!

Ingredientai:

  • 1/2 baltagūžio kopūsto, supjaustyto itin plonais šiaudeliais;
  • 1/2 raudongūžio kopūsto, supjaustyto itin plonais šiaudeliais;
  • 2 morkos, sutarkuotos burokine tarka arba tarkuojančia plonais šiaudeliais.

padažui:

  • 120 ml majonezo;

  • 1,5 valg. šaukšt. kokybiško obuolių acto (geriau ekologiško);

  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;

  • 1 arbat. šaukšt. druskos;

  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Abiejų rūšių kopūstų ir morkų šiaudelius suberkite į didelį dubenį.

2. Kitame nedideliame dubenėlyje labai gerai – iki vientisos konsistencijos – sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

Vida Press nuotr./Kopūstų salotos
Vida Press nuotr./Kopūstų salotos

3. Supilkite padažą ant daržovių ir labai gerai išmaišykite. Prieš valgant leiskite salotoms bent 15 min. ramiai pabūti. Šaldytuve jas rekomenduojama laikyti iki 6 val., tad galite pasiruošti dar prieš kuriant grilį.

Vida Press nuotr./Kopūstų salotos
Vida Press nuotr./Kopūstų salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką