Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 05 22, 09:01

Egzotiška, bet paprasta: mongoliška kepta jautiena su brokoliais ir paprikomis

Azijietiški mėsos patiekalai Lietuvoje mėgstami – daugeliui patinka mėsos traškumas, padažo lipnumas ir saldžiarūgštis skonis. Šįsyk kviečiame pasiruošti jautienos patiekalą pagal receptą, atkeliavusį iš Mongolijos. Kaip dažnai būna, jis populiarus visame pasaulyje, tad tikrai apaugo įvairiais palengvinimais, variacijomis ir interpretacijomis.
Mongoliška jautiena
Mongoliška jautiena / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400–500 g jautienos nugarinės, supjaustytos skersai raumens plonais griežinėliais (prieš pjaustant verta keliolika minučių palaikyti šaldiklyje);
  • 1 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • neutralaus skonio aliejaus, tinkamo kaitinimui aukštoje temperatūroje;
  • 0,5 brokolio, padalinto žiedynais;
  • 1 raudona saldžioji paprika, supjaustyta šiaudeliais ar kvadratėliais;
  • ryšelis svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų;
  • 5 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 3 valg. šaukšt. vandens;
  • 3 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. ryžių acto arba mirino;
  • 3 valg. šaukšt. čili padažo
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 2 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 2 arbat. šaukšt. Sriracha padažo.

Gaminimas:

1. Supjaustytą jautieną dėkite į sandariai uždaromą tvirtą maišelį, supilkite 1 šaukštą sojos padažo, gerai papurtykite, kad mėsa juo pasidengtų. Suberkite ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, vėl papurtykite. Leiskite maišeliui su mėsa pabūti kambario temperatūroje apie pusvalandį.

2. Sumaišykite nedideliame dubenėlyje visus padažui skirtus ingredientus.

3. Plačioje keptuvėje aukštesniais kraštais įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite pusę jautienos – svarbu, kad ji gultų vienu sluoksniu – pakepkite minutę, apverskite, pakepkite dar minutę, išimkite į lėkštę. Lygiai taip pat apkepkite likusią mėsą.

4. Įpilkite į keptuvę dar šaukštą aliejaus, suberkite brokolių žiedynus, įpilkite porą šaukštų vandens ir patroškinkite brokolius porą minučių. Tuomet į keptuvę berkite paprikos gabaliukus, sutrintus česnakus, imbierą, susmulkintus svogūnų laiškus (žiupsnį pasilikite patiekimui). Viską pakepkite porą minučių gerai maišydami.

5. Grąžinkite į keptuvę mėsą, iškart supilkite ir padažą, maišykite viską, kad pasidengtų padažu, pakepkite 2–3 min., kol padažas sutirštės.

6. Nukaiskite, pabarstykite pasiliktaisiais svogūnų laiškais, o tada tiekite su virtais ryžiais.

Vida Press nuotr./Mongoliška jautiena
Vida Press nuotr./Mongoliška jautiena

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką