Dabar populiaru
Publikuota: 2017 lapkričio 29d. 13:00

FeedMySister receptai švenčių sezonui: 2 užkandžiai su lašiša ir krevetėmis

Tinklaraštininkės ir jų gaminti užkandžiai
FeedMySister nuotr. / Tinklaraštininkės ir jų gaminti užkandžiai

Prasidėjus prieššventiniam ir švenčių sezonui bus daugiau susitikimų, vakarėlių ir vakarienių. Idealu, jei tokioms progoms turėsite iš anksto pasiruoštų lengvų užkandžių, jų receptais artimiausiu metu ir dalinsimės. Pirmoji pora susijusi su jūra – tai krevetės su mango padažu ir lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu.

Krevetės su mango padažu

Ingredientai:

  • 15 šviežių krevečių;
  • 1 mangas;
  • 2 žaliosios citrinos;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 0,5 čili pipiro;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kumino;
  • 0,5 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • druskos;
  • pipirų;
  • tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

2. Į elektrinį trintuvą (blenderį) sudėkite nuluptą mangą, česnaką, čili, kuminą ir ciberžolę, išspauskite žaliosios citrinos sultis (ragaukite ir pradžiai išspauskite vieną) – viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Krevetes apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užmaukite ant iešmelių. Patikrinkite, ar iešmeliai telpa į keptuvę, jeigu ne – patrumpinkite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje 2–3 minutes.

4. Patiekite ant stalo su visais iešmeliais, ant kurių kepė, ir padažo indeliais šalia.

FeedMySister nuotr. /Krevetės su mango padažu
FeedMySister nuotr. /Krevetės su mango padažu

Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu

Ingredientai:

  • 500 g lašišos;
  • 100 g šviežių burokėlių;
  • 0,5 valg. šaukšt. pankolio sėklų;
  • 150 g rupios druskos;
  • 35 g rudojo cukraus;
  • 40 ml degtinės.

Gaminimas:

1. Visus ingredientus, išskyrus lašišą, susmulkinkite iki vientisos masės.

2. Lašišos filė oda į apačią įdėkite į stiklinį arba keraminį indą. Gauta burokėlių mase padenkite lašišos filė viršų, tuomet uždenkite kepimo popieriumi ir maistine plėvele. Paslėkite ir dėkite į šaldytuvą 24–48 val.

3. Praėjus numatytam laikui nuplaukite burokėlių masę nuo lašišos ir gerai nusausinkite. Į stalą tiekite supjaustytą plonytėmis riekelėmis, jei norisi, su jums patinkančia duona.

FeedMySister nuotr. /Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu
FeedMySister nuotr. /Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Kiekvieną savaitę FeedMySister.com dalijasi receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis

Video

00:12
00:51
00:48

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką