Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

FeedMySister receptas: ant grotelių kepta ėriena su šparagais ir žirnelių piurė

Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas
FeedMySister nuotr. / Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas
Šaltinis: 15min
0
A A

Pasirodžius saulei vis lekiu į lauką. Turėdama terasą, joje valgau visus dienos valgius – pusryčius, pietus ir vakarienę. Myliu sezonus, jų kaitą ir ką tik pasirodžiusį šviežią derlių. Džiūgauju kaip vaikas, kai pasirodo pirmosios bulvės ar šparagai kartu su naujo sezono ėriena. Tokiems ingredientams įmantraus paruošimo net nereikia!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (2 žmonėms):

  • 2–4 (priklauso nuo dydžio) ėrienos nugarinės T-bone kepsniai;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų mėtų;
  • 5 g šviežių raudonėlių;
  • 15 g šviežių mėtų;
  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 1/2 citrinos;
  • 150 g šparagų;
  • 1 sauja vyšninių pomidorų;
  • 4 mažų bulvių;
  • ypač tyro (extra virgin) alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Į didesnį indą sudėkite džiovintus raudonėlius, mėtas, smulkintą šviežią raudonėlį, 1/3 susmulkintų šviežių mėtų, druskos, pipirų ir kelis šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite. Į marinatą sudėkite ėrienos kepsnius bei tolygiai paskirstykite jį rankomis. Palikite marinuotis apie 1 valandą.

2. Tuo metu pasiruošiame žaliųjų žirnelių piurė. Į verdantį vandenį suberiame žirnelius ir verdame tiksliai 3 minutes. Tik išvirus, nupilame šaltu vandeniu, kad žirneliai neprarastų spalvos. Dedame į elektrinį trintuvą kartu su citrinos sultimis ir 1/3 šviežių mėtų. Priklauso nuo trintuvo galingumo, bet jei jūsų piurė ne glotni – perkoškite ją per sietelį. Pagal skonį berkite druskos ir pipirų.

FeedMySister nuotr./Kepti šparagai ir žirnelių piurė
FeedMySister nuotr./Kepti šparagai ir žirnelių piurė

3. Išvirkite bulves. Į verdantį vandenį kartu su bulvėmis sudėkite likusias šviežias mėtas.

4. Supjaustykite pomidorus, dėkite į lėkštę su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais ir viską neškite į lauką, nes patiekalą užbaigsime ruošti ant grotelių.

5. Ant įkaitusių grotelių dedame ėrieną ir kepame apie 6–8 minutes (priklauso nuo kepsnio storio). Ėrienai iškepus, leidžiame lėkštėje „pailsėti“ apie 3–4 minutes.

6. Tuo metu ant grotelių dedame šparagus (prieš tai nulaužę sumedėjusį kotelį), būtinai prieš tai užlašiname truputėlį alyvuogių aliejaus, kad neliptų, ir kepame apie 2–3 minutes. Taip pat ant grotelių sušildome bulves ir puodą su žirnelių piurė.

7. Dedame mėsą ir visus priedus į lėkštes ir patiekiame. Skanaus!

FeedMySister nuotr./Ėrienos kepsnys
FeedMySister nuotr./Ėrienos kepsnys

Temos Mėsa, Maistas
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką