Dabar populiaru
Publikuota: 2018 spalio 20d. 18:00

FeedMySister receptas: sausainių ir maskarponės kremo desertas su rudens gėrybėmis

Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gamintas desertas
FeedMySister, Šarūnė Zurba nuotr. / Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gamintas desertas

Keptos figos, vynuogės, gervuogės, kardamonai, švelnus maskarponės kremas su apelsinais – nuostabus derinys rudeniui.

Ingredientai:

sausainiams:

  • 90 g sviesto;
  • 35 g šviesaus muskovado cukraus;
  • 80 g šviesių speltos miltų;
  • 35 g krakmolo;
  • 6 žalių kardamonų.

kremui:

  • 100 g maskarponės sūrio;
  • 50 g graikiško jogurto;
  • 1 apelsino;
  • 1 arbat. šaukšt. klevų sirupo

vaisiams:

  • 1 mažos kekės vynuogių (reikia tamsių muskatinių be kauliukų)
  • 3 figų
  • saujos gervuogių

Gaminimas:

1. Elektriniu maišytuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi.

2. Iš kardamonų išimame sėklas ir grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.

3. Į dubenį su sviestu beriame miltus, krakmolą ir kardamonus. Pirmiausia išmaišome šaukštu, o tada jau elektriniu maišytuvu. Sustojame kai gausime mažus trupinius.

4. Tešlą verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuojame cilindrą. Apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.

5. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.

6. Išimame tešlą, supjaustome 5 mm storio griežinėliais ir dedame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių svarbu palikti 2 cm tarpus.

7. Kepame 13-15 minučių. Iškepus leidžiame atvėsti.

8. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.

9. Figas supjaustome į keturias dalis. Dedame į dubenį kartu su vynuogėmis ir gervuogėmis.

10. Dedame cukrų ir išspaudžiame sultis iš 1/4 apelsino. Viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 20 minučių.

11. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių.

12. Smulkia tarka nutarkuojame apelsino žievelę.

13. Maskarponę sumaišome su jogurtu, apelsino žievele ir klevų sirupu. Svarbu gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.

14. Smulkiai supjaustome pistacijas.

15. Kremą dedame į lėkštę ar mažą dubenėlį kartu su smulkintomis pistacijomis, keptomis figomis, vynuogėmis ir gervuogėmis. Valgome su sausainiais.

FeedMySister nuotr./Sausainių ir maskarponės kremo desertas su rudens gėrybėmis
FeedMySister nuotr./Sausainių ir maskarponės kremo desertas su rudens gėrybėmis

Maisto tinklaraštis FeedMySister.com yra apie meilę maistui ir sau – ieškant ir atrandant pusiausvyrą savo lėkštėje. Kūryba užsiima dvi sesės – Rūta ir Asta, kurioms svarbu, ką jos valgo, nes geras maistas itin svarbus gerai savijautai. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Ypatingos

01:28
15:57

Esports namai

URBAN˙/

Metas ruošti automobilį

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką