DIENOS RECEPTAS
6 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
2 stiklinės ryžių; 2 svogūnai; 1 žalioji (gali būti ir kitokia) paprika; 1 baklažanas; 2 nedidelės cukinijos; 250 g pievagrybių; 2 skiltelės česnako; 2 valg. š. aliejaus; žiupsnelis mėgstamų žolelių (arba Vegetos tipo) prieskonių.
Kaip gaminti
1. Išvirkite birią ryžių košę (2 stiklinėms kruopų reikia 4–5 stiklinių vandens).
2. Svogūnus smulkiai sukapokite, baklažanus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, cukinijas ir pievagrybius – griežinėliais, česnakus sugrūskite.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apie 1 min. pakepinkite svogūnus bei paprikas. Sudėkite baklažanus, cukinijas, pievagrybius, česnakus, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies troškinkite 15–20 min., retkarčiais pamaišydami.
4. Išvirusį daržovių troškinį pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir sukrėskite ant karštų ryžių.
Skanaus!
IŠBANDYKITE
VEGETARIŠKA |
||
PIKANTIŠKA |
||
VAIKUČIAMS |
||
Taip pat skaitykite:
Garsiausios pasaulio sriubos. Verta paskanauti!