Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Fillthelife receptas: apelsininė granola su medumi

Tinklaraštininkė ir jos ruošta granola
Fillthelife nuotr. / Tinklaraštininkė ir jos ruošta granola
Šaltinis: 15min
0
A A

Granola man yra tikra gelbėtoja skubant ryte. Tik pagalvokit – pasigaminate kartą per mėnesį ar kelias savaites ir turite gardėsį, kurį galite naudoti ruošiant trintus kokteilius, jogurtui, košei pagardinti, taip pat valgyti su pienu ar sultimis. Siūlau jums vieną iš paprastesnių ir ne itin saldžių granolos variantų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai:

  • 200 ml stambių avižinių dribsnių;
  • trečdalis stiklinės neskrudintų grikių;
  • 0,5 puodelio įvairių riešutų;
  • sauja džiovintų spanguolių;
  • kokoso drožlių;
  • 1 apelsino sultys;
  • 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 3 valg. šaukšt. medaus.

Gaminimas:

1. Visus sausus produktus sumaišome, išspaudžiame apelsino sultis ir jas taip pat supilame bei išmaišome.

2. Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišome su medumi. Gautą mišinį įpilame į sausus produktus su apelsinų sultimis. Išmaišome ir gražiai paskirstome kepimo skardoje.

3. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. kartais pamaišydami mentele, kad granola vienodai apskrustų.

Rezultatas – auksinė granola, kuri pasiruošusi pagardinti jūsų pusryčius ar desertus. Skanaus!

Šis receptas – iš subalansuoto maisto ir įkvepiančių pokalbių tinklaraščio Fillthelife.com, kurio autorė tinklaraštininkė Vilda Bučmytė dalijasi subalansuoto maisto paieškomis, atradimais ir nuklydimais. Ji pasakoja apie pokyčius virtuvėje ir balansą ne tik beprotišku tempu besisukančiame gyvenime, bet ir lėkštėje. Nes kraštutinumai mityboje dar nieko neprivedė prie geros savijautos. Tinklaraštį galite sekti ir socialiniame tinkle Instagram.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką