Dabar populiaru
Publikuota: 2019 birželio 22d. 17:00

Gaivinamės naminiu limonadu: 12 receptų, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems

Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
Astos Černės nuotr. / Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis

Ilgąjį Joninių savaitgalį tropinių karščių neprognozuojama, tačiau įkaitusieji prie grilio ar nuo ilgų pokalbių, be abejo, norės atsigaivinti. Kiekvienas pats sprendžia, kokį gėrimą šiam tikslui rinktis (faktas akivaizdus – geriausiai gaivina paprastas vanduo), o mes paruošėme receptų rinkinį naminio limonado mėgėjams. Nemažai jų ruošiama su šviežiomis uogomis, vaisiais, žolelėmis, tam dabar idealus metas!

Receptai
Receptas: Citrusinis limonadas
8 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 25
Kaip gaminti

1. Iš 2 geltonųjų, 2 žaliųjų citrinų ir 2 apelsinų išspauskite sultis. Likusius vaisius supjaustykite skiltelėmis.

2. Į ąsotį suberkite cukrų, supilkite vandenį, sultis ir gerai išmaišykite – cukrus turi ištirpti. Supilkite gazuotą mineralinį vandenį, pridėkite ledukų. Sumeskite vaisių skilteles, permaišykite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Citrinos: 6.00 vnt. (3 geltonos ir 3 žaliosios)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (negazuotas ir 1 l gazuotas mineralinis)
Cukrus: 1.00 st. (1-1,5)
Ledas: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinis limonadas su agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 10
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite imbierą.

2. Supjaustykite agurkus griežinėliais.

3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus.

4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį.

5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite.

6. Griežinėliais supjaustykite likusią citriną ir sumeskite į ąsotį.

7. Užpilkite gazuotu vandeniu.

Ingredientai
Imbieras: 1.00 vnt. (6 cm šaknies)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Citrinos: 3.00 vnt. (žaliosios arba geltonosios)
Cukraus sirupas: 10.00 valg. š.
Vanduo: 1500.00 ml (gazuoto)
Ledukai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsininis limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 58
Kaip gaminti
  1. Nulupkite apelsinus ir citrinas, sudėkite viską į virtuvės kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite cukraus.
  2. Gautą masę praskieskite vandeniu. Skonio intensyvumą galite reguliuoti papildomai pridėdamos apelsinų ir  citrinų sulčių ar cukraus. Labiausiai tiks rudasis cukrus.
  3. Papuoškite apelino ar citrinos griežinėliais, pagardinkite ledukais.
Ingredientai
Apelsinai: 8.00 vnt.
Citrinos: 4.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vanduo: 1500.00 ml (natūralaus arba gazuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žaliosios arbatos limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 35
Kaip gaminti
  1. Užplikykite žaliąją arbatą, perkoškite ir leiskite kiek atvėsti.
  2. Supilkite ką tik išspaustas citrinų sultis, sudėkite kapotas mėtas, supilkite vandenį ir palikite atvėsti.
  3. Galite pagardinti cukrumi, papuošti mėtų lapeliais, ledukais.
Ingredientai
Žalioji arbata: 4.00 st.
Citrinos: 3.00 vnt. (sultys)
Mėtos: 1.00 sauja (½ stiklinės šviežių lapelių)
Vanduo: 2.00 st. (natūralaus arba gazuoto)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ananasinis limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 30
Kaip gaminti
  1. Ananaso minkšimtą sutrinkite iki vientisos masės, sumaišykite su citrinų bei ananasų sultimis bei vandeniu.
  2. Jeigu reikia – pasaldinkite arba pagardinkite citrinų sultimis.
  3. Papuoškite citrinos griežinėliu ir ledukais.
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt.
Sultys: 1.00 st. (ananasų)
Citrinos: 2.00 vnt. (sultys)
Vanduo: 2.00 st. (2 - 4 natūralaus arba gazuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiškas limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 19
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus dideliame ąsotyje, atvėsinkite. Pagal skonį pridėkite ledukų.
  2. Galite įmaišyti ir žiupsnelį cinamono.
Ingredientai
Sultys: 2.00 st. (2 - 3 st. - citrinų)
Žalioji citrina: 1.00 st. (½ st. - sulčių)
Klevų sirupas: 1.00 st. (1/3 st.)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežios trintos šaknies)
Vanduo: 4.00 st. (4 - 5)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 26
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
  3. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
  4. Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
  7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 1250.00 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
Sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Arbūzų limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 11
Kaip gaminti

Įrankiai:

  • Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas,
  • Gabalėlis merlės arba sietelis.

Gaminimas:

  1. Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės.
  2. Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba sietelį. Išspausti visas sultis. 
  3. Iš laimo vaisių išspausti sultis į atskirą dubenėlį. Sudėti į jas medų ir gerai išmaišyti, kol medus visiškai ištirps.
  4. Sumaišyti abejas sultis tarpusavyje ir supilti į paruoštą indą (pvz., ąsotį). Gautą gėrimą galima skiesti šaltu vandeniu, įmesti ledo kubelių. Jei mėgstate burbuliukus – įpilkite šiek gero mineralinio vandens (2 dalys limonado: 1 dalis mineralinio).

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Ingredientai
Arbūzas: 2.00 kg (ketvirtadalis vaisiaus)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (1,5 jei mėgstate rūgščiau)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminis agurkų limonadas su citrina
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 8
Kaip gaminti

1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite agurkus, baziliką (krapus), supilkite paprastą vandenį, citrinos sultis ir medų ar sirupą. Sutrinkite iki tyrės ir padalinkite ją į dvi aukštas stiklines.

2. Pripilkite stiklines iki viršaus gazuoto vandens ir papuoškite citrinos, agurko griežinėliais bei baziliko lapeliais. Jei norite dar daugiau gaivumo, įmeskite po kelis ledo kubelius.

Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, nulupti ir supjaustyti kubeliais)
Bazilikai: 2.00 vnt. (šakelės; galima keisti krapais)
Citrinos sultys: 60.00 ml
Citrinos: 4.00 vnt. (griežinėliai)
Medus: 1.00 valg. š. (arba agavų sirupo)
Vanduo: 360.00 ml (60 ml negazuoto ir 300 ml gazuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vanilinis limonadas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir susmulkinkite po vieną žaliąją ir geltonąją citriną, sudėkite į elektrinę trintuvę, įmeskite kelias žieveles ir sutrinkite su cukrumi, vaniliniu sirupu ar ekstraktu.

2. Masę sumaišykite su 2 stiklinėmis vandens. Gėrimą perkoškite ir supilkite į ąsotį, sudėkite likusias pjaustytus citrinas. Supilkite gazuotą vandenį, išmaišykite ir tiekite.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Citrinos: 4.00 vnt. (2 žaliosios ir 2 geltonos)
Cukrus: 1.00 st. (pusė)
Vanduo: 2.00 st.
Gazuotas mineralinis vanduo: 4.00 st.
Vanilinis sirupas: (arba keli lašai vanilės ekstrakto) 40.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Limonadas „Tropikana“
7 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
1.7 / 3
Kaip gaminti

1. Greipfrutą nulupkite, nuimkite baltas plėveles ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Apelsiną ir luptą kivį supjaustykite griežinėliais, braškes perpjaukite pusiau (jei didelės, jei mažos – palikite sveikas).

3. Į ąsotį sudėkite vaisius, užpilkite obuolių sultimis, gazuotu vandeniu, įspauskite pusės citrinos sultis. Pridėkite ledukų. Tiekite su šiaudeliu ir šaukšteliu.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Kiviai: 1.00 vnt.
Braškės: 1.00 st.
Sultys: 500.00 ml (obuolių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Vanduo: 500.00 ml (gazuotas mineralinis)
Ledas: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persikų ir apelsinų limonadas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 12
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.

2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite  saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį.

3. Į sultis supilkite gerai atšaldytą gazuotą vandenį, sumeskite apelsinų griežinėlius ir iškart tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vanduo: 700.00 ml (gazuotas)
Apelsinai: 5.00 vnt. (5-6)
Persikai: 10.00 vnt. (10-12)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką