Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gaivus pasiūlymas: pikantiška braškių šaltsriubė

Braškių šaltsriubė
Vida Press nuotr. / Braškių šaltsriubė
Šaltinis: 15min
2
A A

Braškės skanios vienos, puikios desertuose, pikantiškai „suskamba“ salotose ir, patikėkite, iš jų galima paruošti nuostabią šaltą sriubą. Panaši paprastai ruošiama iš šviežių pomidorų ir savo gimtojoje šalyje dar žinoma kaip „gazpacho“.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai (4 asm.):

  • 500 g gerai prinokusių braškių;
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras (supjaustytas kubeliais);
  • 1/2 agurko (supjaustyto kubeliais);
  • 1/2 raudonosios saldžiosios paprikos (supjaustytos kubeliais);
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • 1/2 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1/2 puodelio atvėsinto daržovių sultinio (tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio).
Vida Press nuotr./Braškės
Vida Press nuotr./Braškės

Gaminimas:

Procesas toks, jog paprasčiau nebūna: dėkite, pilkite, berkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir įjungę didžiausią galingumą sutrinkite iki vientisos tyrės. Palikite šaldytuve porai valandų, kad atšaltų.

Supilstykite į dubenėlius ar stiklines, galite papuošti braškių ketvirčiais, šviežių mėtų, bazilikų ar petražolių lapeliais. Prie sriubos idealiai tiks traškus prancūziškas batonas.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką