Dabar populiaru
Publikuota: 2018 liepos 13d. 12:01

Gaivus sūrio pyragas su mėlynėmis

Sūrio pyragas su mėlynėmis
123RF.com nuotr. / Sūrio pyragas su mėlynėmis

Mėlynės - vienos gardžiausių ir naudingiausių vasaros uogų, jau pasirodė turgeliuose. Jas galima ne tik šaldyti, virti uogienes, bet ir naudoti kepiniuose. Išbandykite vieną puikiausių derinių - mėlynių ir sūrio, išsikepę šį nuostabų pyragą.

Pagrindui:

  • 300 g sausainių,
  • ½ st. maltų graikinių riešutų,
  • 150 g sviesto.

Įdarui:

  • 700 g maskarponės sūrio,
  • 1 ½ st. cukraus,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 4 kiaušinių,
  • ½ st. grietinės.

Viršui:

  • 4 st. mėlynių,
  • 1 st. cukraus,
  • 1 valg. š. krakmolo,
  • 50 ml vandens.

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruoškite pagrindą.

Sausainius sumalkite į trupinius ir sumaišykite su maltais graikiniais riešutais bei sviestu. Gautą masę sukrėskite į sviestu išteptą išardomą kepimo formą ir gerai suspauskite.

Įdarui maskarponę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną įmušdami kiaušinius. Sukrėskite grietinę ir vėl gerai išplakite.

Įdarą sukrėskite ant pagrindo, išlyginkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 50 minučių. Paskui atidarykite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti dar 15 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.

Kol pyragas vėsta, pasiruoškite mėlynes. Suberkite jas į puodą, sudėkite cukrų ir įpilkite 50 ml vandens. Maišydami kaitinkite, kol užvirs, maždaug 4-5 minutes.

Puodelyje sumaišykite krakmolą su 2 valg. šaukštais vandens. Pamažu nuolait maišydami supilkite į mėlynių masę. Nuolat maišydami kaitinkite ant nedidelės kaitros 1-2 minutes. Nuimkite nuo viryklės ir užpilkite ant pyrago viršaus.

Pyragą dėkite į šaldytuvą bent porai valandų, o geriausia – keturioms.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką