Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2018 rugsėjo 5d. 16:00

Gaivus užkandis arba garnyras: keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais

Keptos cukinijos
Vida Press nuotr. / Keptos cukinijos

Puikių jaunučių cukinijų sezonas dar nesibaigė, jų galima rasti ir parduotuvėse, ir turgavietėse, ir nuosavuose daržuose. Šįkart kviečiame išbandyti labai paprastą, tačiau stebinančiai derančių ingredientų patiekalą. Sugaišite neilgai, o rezultatas nustebins, išbandykite!

Ingredientai:

  • 3 nedidelės cukinijos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • sauja razinų (geriau auksinių);
  • sauja kedro riešutų;
  • 1 didelė skiltelė česnako, sutrinta;
  • 2–3 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Supjaustykite cukinijas 0,5 mm storio griežinėliais.

2. Įkaitinkite didelę keptuvę nepridegančiu dugnu ir įpilkite pusę alyvuogių aliejaus, dėkite cukinijų griežinėlius ir kepkite 5–7 minutes, retkarčiais atsargiai pamaišydami, jei reikia, įpildami dar šiek tiek aliejaus.

3. Kai cukinijos ims vos vos rusti, per vidurį darysis permatomos, suberkite į keptuvę ir razinas, riešutus bei česnaką. Gerai išmaišykite ir leiskite kepti dar 3–4 minutes, maišykite ir stebėkite, ar nepradeda degti, jei reikia, sumažinkite kaitrą.

4. Vos tik bus rustelėję ir riešutai, greitai pasūdykite, įberkite pipirų, įspauskite citrinos sulčių, pamaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Tinka valgyti ir karštą, ir kambario temperatūros, ir šaltą, ir kaip garnyrą, ir kaip savarankišką užkandį.

Vida Press nuotr./Keptos cukinijos
Vida Press nuotr./Keptos cukinijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Video

03:45
19:56
13:58

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką