Dabar populiaru
Publikuota: 2020 lapkričio 20d. 15:30

„Gal ką skanaus“ receptas: gardus ir lengvas maskarponės tortukas

Lengvas maskarponės tortukas
Autorės nuotr. / Lengvas maskarponės tortukas

Nėra tokios situacijos, kurios nepataisytų gabalėlis deserto! Tai mano požiūris, kurio nuoširdžiai laikausi, kiekvieną desertą gamindama su meile ir rūpesčiu. Didelis malonumas gaminti niekur neskubant, kai galime drąsiai bandyti tiek paprastesnius, tiek sudėtingesnius receptus, nes laikas namuose dažnam iš mūsų dabar prailgęs. Geriausi desertai man yra kepiniai ir tortai.

Kai kurie galvoja, jog tortui pagaminti reikia daugiau įgūdžių, tačiau tai netiesa. Tortai gali būti gaminami labai paprastai, o valgant juos nuotaika visad tampa šventiška. Taigi, šiam savaitgaliui siūlau pasigaminti labai skanų, lengvos konsistencijos ir beveik kiekvienam patiksiantį maskarponės tortuką.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 3 kiaušiniai;
  • 40 g miltų;
  • 15 g krakmolo;
  • 75 g cukraus;
  • 8 g vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos.

sūrio sluoksniui:

  • 10 g želatinos;
  • 60 g vandens;
  • 80 g cukraus;
  • 3 kiaušinių tryniai;
  • 250 g riebios grietinėlės;
  • 200 g maskarponės sūrio;
  • 20 g cukraus pudros.

pertepimui:

2 valg. šaukšt. spanguolių uogienės.

Gaminimas:

Pirmiausia iškepame biskvitą:

1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki labai purios, bet ne standžios masės. Beriame paprastą ir vanilinį cukrų, dar paplakame.

2. Trynius sumaišome šluotele ir supilame į baltymų masę, paplakame.

3. Miltus, krakmolą ir druską sumaišome kitame inde ir dalimis dedame į kiaušinių masę, kaskart paplakdami, kol susidaro vientisa masė.

4. Pilame pagamintą tešlą į kepimo indą (būtinai jį išklojame kepimo popieriumi, o formą aš naudojau 22 cm skersmens).

5. Kepame 10–15 min. iki 170°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leidžiame atvėsti.

Autorės nuotr./Iškeptas biskvitas
Autorės nuotr./Iškeptas biskvitas

Ruošiame sūrio sluoksnį:

1. Sumaišome želatiną su 30 ml vandens, leidžiame išbrinkti apie 15 min., tada ant mažos kaitros ištirpiname ir leidžiame visiškai atvėsti.

2. Grietinėlę plakame su 20 g cukraus pudros iki jogurto konsistencijos, ne daugiau. Dedame į šaldytuvą.

3. Užverdame 30 ml vandens su cukrumi.

4. Išplakame kiaušinio trynius ir į plakamus trynius plona srovele pilame verdantį sirupą, nuolat plakdami, kol masė pabals ir padvigubės. Į dar šiltą kremą sudedame atvėsusią želatiną.

5. Įmaišome sūrį į trynių masę. Į visą šią masę labai lengvais judesiais įmaišome ir grietinėlę.

Sluoksniuojame tortuką:

1. Ant formoje esančio biskvito tepame spanguolių uogienę ir pilame sūrio masę.

Autorės nuotr./Tortuko formavimas
Autorės nuotr./Tortuko formavimas

2. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų (geriausia palaikyti per naktį).

Viskas, papuošiame ir mėgaujamės – skanaus!

Autorės nuotr./Lengvas maskarponės tortukas
Autorės nuotr./Lengvas maskarponės tortukas

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką