Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 30d. 11:00

„Gal ką skanaus“ receptas: trapios tešlos pyragaičiai su maskarponės sūriu

Trapios tešlos pyragaičiai su maskarponės sūriu
Autorės nuotr. / Trapios tešlos pyragaičiai su maskarponės sūriu

Laimė slypi mažuose ir paprastuose dalykuose. Pradžiuginkime save mažu desertu, leiskime pasilepinti gardžia akimirka ir pasidžiaukime kiekviena diena. O kad žinotumėte, jog valgote tikrai kokybišką desertą, nėra nieko geriau, nei jį pasigaminti pačiam! Taigi šiandien siūlau pasiruošti itin lengvą ir mažai ingredientų reikalaujantį desertą!

Ingredientai:

tešlai:

  • 250 g miltų;
  • 110 g sviesto;
  • 75 g grietinės;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus ;
  • žiupsnelis druskos.

sūrio įdarui:

  • 150 g maskarponės sūrio;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.

Gaminimas:

1. Pyragaičių tešlai skirtus miltus sumaišome su cukrumi, druska ir gabaliukais pjaustytu sviestu. Viską sutriname tarp pirštų, kad gautųsi trupiniai. Dedame grietinę ir išminkome.

Autorės nuotr./Pyragaičių tešla
Autorės nuotr./Pyragaičių tešla

2. Gautą tešlą dedame į šaldytuvą ir palaikome šaltai apie valandą.

3. Visus įdarui skirtus produktus sumaišome iki vientisos masės.

Autorės nuotr./Gaminame įdarą
Autorės nuotr./Gaminame įdarą

4. Pyragaičių tešlą plonai iškočiojame. Supjaustome kvadratėliais, kurių dydis – apie 7x7 cm.

5. Į kiekvieno kvadratėlio centrą dedame po šaukštelį įdaro, pyragaičio kampus suimame, suspaudžiame ir leidžiame pyragėliams apie 30 min pastovėti kambario temperatūroje prieš kepant.

Autorės nuotr./Suformuoti pyragėliai prieš kepant
Autorės nuotr./Suformuoti pyragėliai prieš kepant

6. Kepame iki 190°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. – kol gražiai pagelsta.

Autorės nuotr./Trapios tešlos pyragaičiai su maskarponės sūriu
Autorės nuotr./Trapios tešlos pyragaičiai su maskarponės sūriu

Instagram paskyros #galkaskanaus autorė – desertų mėgėja, kurianti ir gaminanti sveikesnius nei įprastai desertus, kurie nereikalauja didelių pastangų bei įmantrių ingredientų. Namų virtuvei tinkamus desertų receptus ir autorės patarimus nuo šiol rasite ir 15min portale.

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką