TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Gaminame iš kopūstų. 12 įdomių receptų

Kopūstai
Fotolia nuotr. / Kopūstai
Šaltinis: 15min
0
A A

Kopūstai – puikus vitaminų šaltinis. Be to, šiuo metų laiku jie patys šviežiausi ir sultingiausi. Tad būtų tiesiog nuodėmė nepasigaminus iš jų ko nors skanaus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Jau senovės graikai ir romėnai žinojo, kad kopūstai – puikus sveikas maistas ir mielai juos naudojo savo virtuvėje. Tiesa, kaip byloja istorija, jiems buvo žinoma tik iki 10 kopūstų rūšių. Dabar jų esti šimtai. Bet palikime šią temą ateičiai. Šįkart norime pasidalyti tik idėjomis, ką įmanoma pasigaminti iš tradicinių baltagūžių kopūstų, kurių lengvai galima rasti kone kiekviename darže, turguje ar parduotuvėje.

Kuo mūsų organizmui naudingi kopūstai? Tai išties vertinga daržovė. Kopūstuose ypač gausu vitamino C, taip pat vitaminų A, B1, B2, B6, P, K ir cholino, taip pat įvairių fermentų, kalio, fosforo, kalcio, mangano, magnio, geležies, vario, jodo ir kt. Taigi valgykite įvairias šviežių kopūstų salotas. Taip pat labai sveika gerti šviežių kopūstų sultis.  Na, ir žinoma skanu juos troškinti, virti ir kitaip gaminti.

Be abejo, nepamirškite žiemai užsiraugti kopūstų. Netrukus bus tam tinkamas metas. Pasiruoškite!

PLAČIAU APIE RAUGINTUS KOPŪSTUS SKAITYKITE STRAIPSNYJE RUOŠKIMĖS RAUGTI KOPŪSTUS.

Na, o dabar jūsų dėmesiui – kelios idėjos, kaip skaniai paruošti kopūstus. 

Receptas: Pyragėliai su faršu ir kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 24
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kefyras: 1.00 st. (1 - 1,5 st. - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Kopūstai: 200.00 g (tarkuotų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 500.00 ml (kepimui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus, kepimo miltelių ir išplakite. Po truputį berkite miltus ir maišykite, kol tešla sutirštės ir galėsite minkyti rankomis. Paruoštą tešlą uždenkite ir palaikykite 20–30 minučių kambario temperatūroje.

2. Tarkuotus kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite, paskui nuvarvinkite ir nuspauskite rankomis, kad liktų kuo mažiau vandens. Kopūstus sumaišykite su faršu, smulkintu svogūnu, pipirais, žalumynais ir druska.

3. Tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstytos lentelės, išpjaukite nemažus apskritimus, per vidurį dėkite įdaro ir sulenkę gerai užspauskite. Kraštus apspauskite šakutės dantukais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (aliejaus pilkite tiek, kad pyragėliai plaukiotų) ir ant nedidelės ugnies virkite pyragėlius.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptas: Kopūstų vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 25
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Špinatai: 100.00 g (100 - 150)
Kopūstai: 1.00 vnt. (8 - 10 lapų)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Žolelių mišinys: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Kaip gaminti

1. Nuo kopūsto gūžės nuimkite 8–10 lapų ir pavirkite kelias minutes sūdytame vandenyje, tik žiūrėkite, kad neištižtų. Lapus pravėsinkite ir nupjaukite storesnę koto dalį. 6–8 lapus suklokite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą su tuščiu viduriu, galite naudoti ir keksams skirtą skardą. Kopūsto lapus dėkite taip, kad užeitų vienas ant kito, ir palikite vieną kraštą ilgesnį, kad būtų galima užkloti faršo įdarą.

2. Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuota morka, svogūnu ir plikytais smulkintais špinatais, likusiais smulkintais kopūstlapiais. Į faršą sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, paskaninkite žolelėmis, pipirais ir druska.

3. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite ratu ant kopūsto lapų. Lapų galus užlenkite. Vyniotinį užpilkite maždaug ½ stiklinės sultinio, uždenkite folija ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių. Likus kepti 10 minučių foliją nuimkite, kad vyniotinis gražiai apskrustų.

4. Prie šio patiekalo galite paruošti grietinės ir sviesto ar grybų padažo. Padažą užpilkite ant iškepto vyniotinio ir dar kepkite kelias minutes, kad įsigertų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptas: Kopūstų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (baltagūžis)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Kmynai: 1.00 arbat. š. (malti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Konservuotos nepjaustytos morkos (skardinė ) 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Penkis kopūstų lapus kruopščiai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 3 min. pavirkite. Apvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite.

2. Ugniai atsparų indą patepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūstų lapais. Likusį kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Kiaušinius išplakite, plakdami po truputį supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, kmynais. Supjaustytus kopūstus truputį pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Šiek tiek pravėsusius kopūstus sumaišykite su morkomis ir sukrėskite į kopūstų lapais išklotą apkepo indą. Viską užpilkite kiaušinių plakiniu ir 20–30 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje.

Patarimas. Norite mėsiško patiekalo? Pusę supjaustytų kopūstų pakeiskite įprastu balandėlių įdaru – malta mėsa ir virtais ryžiais. Apkepo skonis bus kaip balandėlių, tik darbo – gerokai mažiau.

Receptas: Kopūstų sluoksniuotis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (baltagūžis)
Faršas: 400.00 g (vištienos)
Porai: 1.00 vnt. (didelis)
Bulvės: 4.00 vnt.
Mocarelos sūris: 300.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis natūralaus žolelių sultinio)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Kaip gaminti

1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų.

2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite storokais griežinėliais.

3. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol pasidarys permatomi, tada įmaišykite šakute maigytą faršą, jį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apie 8 min. patroškinkite.

4. Karščiui atsparioje kepimo formoje vis užberdama mocarelos ir parmezano sluoksniuokite bulves, kopūstus ir porus, svogūnų ir faršo troškinį.

5. Apkepą apliekite padažu, paruoštu trupintą sultinio kubelį sumaišius su prieskoniais, aliejumi ir citrinų sultimis.

6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.

Receptas: Kopūstų sriuba su citrinomis
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 500.00 g (pusė kopūsto gūžės)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (pusė saliero gumbo)
Kaliaropės (2 nedidelės) 300.00 g
Bulvės: 4.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 vnt. (pluoštelis šviežių šakelių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Prieskonių mišinys 1.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 l
Kaip gaminti

1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min.

2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Susmulkinkite petražoles. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nenuluptą supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Viską sudėkite į apvirtą sriubą, įdėkite šaukštą prieskonių mišinio, uždenkite ir dar 10 min. pavirkite.

3. Nuo ugnies nukeltą sriubą galite paskaninti mėgstamais prieskoniniais žalumynais.

Receptas: Balandėliai su jūrų gėrybėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Ryžiai: 150.00 g (ilgagrūdžių)
Krevetės: 250.00 g (šaldytų virtų)
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Vynas: 100.00 ml (sauso baltojo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 1.00 valg. š. (šaukštas šviežių smulkintų arba žiupsnis džiovintų)
Krapai: 2.00 valg. š. (šviežių smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti. Krevetes atšildykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Aštriu peiliu išpjaukite kopūsto kotą. Dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad kiaurymė būtų viršuje. Šliūkštelėkite į ją verdančio vandens ir apie 6 min. virkite ant silpnos ugnies. Išgriebusi ir gerai nuvarvinusi, atskirkite lapus.

3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir maišydama kelias minutes pakepinkite.

4. Suberkite krapus, kalendras ir dar porą minučių pakepinkite. Sukrėskite virtus ryžius, sudėkite krevetes, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir išmaišykite.

5. Gautą įdarą krėskite ant kopūsto lapų, susukite ritinėlius, kiekvieną perriškite svogūno laišku.

6. Dėkite į karščiui atsparų stiklinį indą, užpilkite vynu ir žuvų sultiniu, apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite apie 20 minučių.

Receptas: Lietiniai blynai su kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 10.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. ((blynams ir įdarui kepti))
Pienas: 600.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis ((blynų tešlai ir įdarui pagal skonį))
Kopūstai: 500.00 g ((įdarui))
Morkos: 100.00 g ((įdarui))
Mėsa: 100.00 g ((Įdarui. Mėsa turi būti virta. Tinka įvairi: kiauliena, jautiena, paukštiena))
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. ((įdarui))
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paimkite 1,5 litro tuščią plastikinį butelį nuo mineralinio vandens. Į jo kaklelį įstatykite piltuvėlį, per jį supilkite miltus, druską, kiaušinius, pieną, aliejų. Butelio kamštelį užsukite ir gerai suplakite. Tešla turėtų būti jogurto konsistencijos. Butelyje ji išsiplaka labai greit ir gerai.

2. Tada belieka įkaitinti keptuvę ir iš butelio įpilti reikiamą kiekį tešlos bei kepti didelius lietinius blynus.

3. Aliejaus į keptuvę nepilu, nes jo įpilu į tešlą. Taip blynai keptuvėje pasiskirsto tolygiau ir iškepa labai lygūs. Jei tešlos lieka – su buteliu galima pastatyti į šaldytuvą ir bus pusryčiams :)

4. Paruoškite įdarą. Kopūstus ir morkas sutarkuokite burokine tarka. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite kopūstus bei morkas. Kai jie suminkštės, suberkite prieskonius, mėsą ir dar šiek tiek pakepkite.

5. Jei neturite virtos mėsos, tinka ir apkepintas faršas su prieskoniais. Ciberžolės dedu tiek, kad įdaras nusidažytų gražiai geltona spalva.

6. Tuomet belieka apkeptas daržoves atvėsinti ir suvynioti į iškeptus lietinius blynus ir dar kartą pakepinti keptuvėje.

Manau, kad šio patiekalo esminė dalis – ciberžolės, jos suteikia labai ypatingą skonį ir gražią spalvą, taigi, jos būtinai reikia :)

Paprastai tiekiu su grietine. Skanaus!

Recepto autorė Rita 

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Receptas: Kopūstų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 41
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė didelio)
Paprikos: 2.00 vnt. (pusė raudonos saldžiosios, pusė žalios saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Bulvės: 5.00 vnt. (4-5)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 1.00 st. (padažui)
Sūris: 50.00 g (padažui tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (išskyrus bulves) ir apkepkite aliejuje, kol suminkštės, paskaninkite pipirais ir druska. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

3. Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami, kad neatsirastų gumuliukų, po truputį pilkite pieną. Į padažą suberkite pusę tarkuoto fermentinio sūrio (jeigu reikia, pasūdykite).

4. Iš puodo išgriebkite kopūsto gabalėlius ir nuvarvinkite. Tarp kopūsto lapų dėkite daržovių įdarą, kopūsto skilteles sustatykite į kepimo formą, šalia sudėkite česnako skilteles (neluptas), bulves, užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite 180 laispnių orkaitėje 20–30 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Ryžių apkepas su kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 150.00 g (fermentinis)
Saulėgrąžos: 100.00 g
Kopūstai: 1.00 vnt. (garbanotasis)
Ryžiai: 2.00 st.
Morkos: 5.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Kopūsto lapus nupjaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Daržoves sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių.

2.Morkas sukrėskite į elektrinio trintuvo indą, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sutrinkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu.

3.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sūrį stambiai sutarkuokite. Molinį kepimo indą ištepkite aliejumi ir išklokite kopūstų lapais. Ant jų paskirstykite sluoksnį ryžių, tada – morkų masės. Uždėkite dar vieną tokį patį sluoksnį. Paviršių pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir saulėgrąžomis.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Pyragėliai su lašinukais ir kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.7 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (300 g - kvietinių ir 200 g - rupių kvietinių)
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 30.00 g (šviežios)
Sviestas: 70.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kopūstai: 500.00 g (pusė nedidelio - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Lašiniai: šalto rūkymo - įdarui 100.00 g
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.

2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, įmuškite kiaušinį, trynį, suberkite druską, cukrų ir išsukite.

3. Gautą masę sukrėskite ant pakilusios tešlos, gerai išmaišykite šaukštu, suvoliokite į rutulį ir leiskite dar pakilti apie pusvalandį.

4. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, lašinukus supjaustykite kubeliais, nuvalytą kopūstą – šiaudeliais.

5. Keptuvėje pakepinkite lašinukus, suberkite svogūnus, paskui kopūsto šiaudelius, pabarstykite kmynais, maltais pipirais, pasūdykite ir kepkite, kol kopūstai suminkštės.

6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą, jį supjaustykite delno dydžio kvadratais.

7. Ant kiekvieno jų krėskite po šaukštą įdaro, perlenkite ir sulipdykite kraštus.

8. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą ir riebalais pateptą skardą ir palikite apie 20 minučių.

9. Pakilusius aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

Receptas: Kopūstų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 69
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Manai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų  marinuotų agurkėlių padažu.

Receptas: Marinuoti kopūstai su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Obuoliai: 100.00 g (antaniniai)
Druska: 25.00 g
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 300.00 ml (300 - 400 - 9 prc. - marinatui)
Pipirai: 5.00 vnt. (kvapniųjų)
Kmynai: 1.00 valg. š. (arba smulkintų krapų - marinatui)
Cukrus: 50.00 g (50 - 100 - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Kopūstus nuplaukite ir stambiai sutarkuokite. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais.
  2. Kopūstus sumaišykite su obuoliais, pasūdykite ir dvi–tris valandas palikite, kad įgautų skonio.
  3. Iš nurodytų produktų paruoškite marinatą ir pripilkite ketvirtadalį stiklainių. Lengvai paspausdami prikiškite kopūstų su obuoliais.
  4. Stiklainius sudėkite į puodą ir kaitinkite 80 laipsnių vandenyje (puslitrinius 20 minučių, litrinius – 25 minutes). Sandariai uždarykite, laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką