Dabar populiaru
Publikuota: 2016 rugpjūčio 25d. 16:23

Gaminame iš ryžių: apkepai ir troškiniai. 10 receptų

Apkepas su raudonaisiais ryžiais
Fotolia nuotr. / Apkepas su raudonaisiais ryžiais

Guli maišelis ryžių lentynoje? Atidarykite šaldytuvą, peržvelkite, ką galite dar pridėti, ir turėsite puikų patiekalą. O gal apsispręsti greičiau padės Ji24 pateikti receptai?

TAIP PAT SKAITYKITE: Vakarienės idėja – virtinukai. Receptai

Receptai
Receptas: Ryžių ir kalakutienos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 10
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite ir pakepinkite.

2. Ryžius išvirkite, sumaišykite su mėsa bei žirneliais ir sudėkite į aliejumi išteptą, karščiui atsparų indą.

3. Užpilkite vištienos sultiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Kalakutiena: 400.00 g (filė)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 vnt. (riešutas)
Žirniai: 400.00 g (1 indelis konservuotų žirnelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos sultinys: 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės apkepas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 10
Kaip gaminti

1. Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę.

2. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos bei kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę.

3. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir įmaišykite į masę.

4. Kiaušinių baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir atsargiai išmaišykite.

5. Sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje,  kol gražiai paruduos.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Ryžiai: 500.00 g (virtų)
Varškė: 400.00 g
Lazdynų riešutai: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės apkepas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 52
Kaip gaminti

1. Atskirkite kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos, kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir taip pat įmaišykite į masę.

2. Kiaušinių baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir atsargiai išmaišykite su varškės ir ryžių mase.

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol iškils ir gražiai parus (jei viršus kepa per greitai, uždenkite folija). Patiekite su plakta grietinėle.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Ryžiai: 500.00 g (virtų)
Varškė: 400.00 g
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apkepas su raudonaisiais ryžiais
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.4 / 5
Kaip gaminti

1. Ryžius užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite kelioms valandoms brinkti. Statykite puodą ant ugnies, uždenkite ir virkite 15–20 minučių (virimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos). Sukrėskite į kiaurasamtį, gerai nuvarvinkite. Įmeskite kelis gabalėlius sviesto ir išmaišykite.

2. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Nuplautus pomidorus supjaustykite skrituliais, porus – griežinėliais. Kiaušinius sudėkite į dubenį, įberkite žiupsnį druskos, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir kiek paplakite šluotele. Suberkite parmezaną ir dar paplakite.

3. Nepridegančioje kepimo skardoje tolygiai paskleiskite virtus ryžius. Ant viršaus tolygiai išdėliokite grybų ir porų griežinėlius. Apibarstykite smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

4. Išdėliokite skrituliais supjaustytus pomidorus ir apliekite plaktais kiaušiniais (viršų dar galite apibarstyti tarkuotu parmezanu). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Tiekdami apibarstykite šviežiomis smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st. (raudonieji)
Pievagrybiai: 300.00 g (švieži)
Pomidorai: 400.00 g
Porai: 10.00 g (gabalėlis)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas parmezanas)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Šviežios prieskoninės žolelės 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.2 / 9
Kaip gaminti

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.

2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.

3. Į kepimo skardą sudėkite apkeptą žuvį, ant jos - virtus ryžius, o ant viršaus suberkite daržoves ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.

4. Baigdama kepti, uždėkite ant viršaus majonezo, užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Žuvis: 700.00 g (jūros lydekos filė)
Ryžiai: 300.00 g
Šparaginės pupelės: 200.00 g
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Žirniai: 200.00 g (konservuoti)
Morkos: 2.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; malti)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su ryžiais ir daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 15
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje su kariu (šis prieskonis ryžiams suteiks ryškiai geltoną atspalvį).

2. Vištienos filė pakepinkite keptuvėje su prieskoniais ir česnaku. Baigiant kepti sudėkite pjaustytas kubeliais cukinijas bei paprikas, suberkite ryžius, įdėkite pomidorų padažo ir keletą minučių pakepkite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vištiena: 400.00 g (filė)
Cukinijos: 200.00 g
Paprikos: 75.00 g (raudona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos troškinys su ryžiais ir moliūgu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepkite maždaug po 5–6 minutes. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (arba paukštienos prieskoniais). Apkeptus gabaliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais pievagrybiais ir svogūnais. Ryžius su grybais pasūdykite ir paskaninkite juodaisiais pipirais.

3. Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles. Obuolių dėkite tik tuo atveju, jei mėgstate kiek neįprastus patiekalus, jei ne – geriau pomidorai.

4. Talpaus troškintuvo dugną truputį patepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu. Troškintuvą uždenkite ir maždaug 40 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.

5. Kai išjungsite orkaitę, troškintuvą iš jos išimkite tik po 15–20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.

Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kumpelių)
Moliūgai: 400.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (arba pomidoras didelis)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žirnių ankščių troškinys su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Kaip gaminti

1.Raugintą agurką stambiai sutarkuokite. Mėtas nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, supjaustykite išilgai į 7–8 dalis.

2.Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite jautienos faršą, svogūnus, sukrėskite pomidorų pastą ir maišydami kepinkite apie 10 minučių. Pasūdykite, pabarstykite malta aitriąja paprika.

3.Supilkite karštą daržovių sultinį ir užvirinkite. Suberkite ryžius, žirnių ankštis, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite 15–20 minučių, kol skystis išgaruos.

4.Į ryžių masę sudėkite tarkuotus agurkus, kapotas mėtas ir atsargiai išmaišykite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (faršas)
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Žirniai: 250.00 g (ankštys)
Ryžiai: 375.00 g (ilgagrūdžiai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (raugintas)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mėtos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krabų lazdelių ir pievagrybių troškinys su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 3
Kaip gaminti

1. Pakepinkite svogūną ir morką, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius.

2. Ištirpinkite sultinį (nebūtinai grybų) stiklinėje karšto vandens ir pilkite ant daržovių.

3. Porą minučių patroškinkite uždengę dangčiu, tada suberkite konservuotus kukurūzus ir supjaustytas krabų lazdeles. Gerai sumaišykite, dar 5 min. troškinkite. Troškinį tiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Indrė Makauskaitė

 

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st. (virti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Kukurūzai: 340.00 g (indelis konservuotų)
Grybai: 150.00 g (pievagrybiai)
Krabų lazdelės: 300.00 g
Grybų sultinys (kubelis) 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos troškinys su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 9
Kaip gaminti

1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje išplakite alyvuogių aliejų ir ciberžoles. Marinatą užpilkite ant vištienos, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

2.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir truputį pakepinkite troškintuve įkaitintame aliejuje. Sudėkite trintą česnaką, šiaudeliais pjaustytą imbiero šaknį, vištienos gabalėlius, įberkite aitriosios paprikos, kario ir maltų kuminų.

3.Įpilkite 1,7 litro verdančio vandens, suberkite ryžius, išmaišykite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių, kol vanduo išgaruos. Sudėkite pistacijas, supilkite jogurtą ir dar pavirkite apie 10 minučių. Troškintuvą nuimkite nuo ugnies. Dubenėlyje išsukite medų su citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

4.Sudėkite krevetes ir išmaišykite. Sudėkite į puodą su ryžiais ir išmaišykite. Troškinį tiekite pabarstytą bazilikų lapeliais ir smulkintomis kalendromis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 150.00 ml
Pistacijos: 100.00 g (gliaudytos)
Jogurtas: 150.00 ml (natūralus)
Vištienos sultinys: 150.00 ml
Krevetės: 450.00 g (virtos)
Ryžiai: 450.00 g (ilgagrūdžiai)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukšteliai sulčių)
Medus: 3.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Karis: 3.00 g (0,5 šaukštelio)
Kuminai: 3.00 g (0,5 šaukštelio malti)
Bazilikai: 4.00 valg. š. (didelė sauja šviežių lapelių)
Kalendros: 3.00 valg. š. (šviežios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: Ruošiame pomidorus žiemai: 9 originalūs receptai

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką