Patarimai prieš ruošiant humusą:
- Humusą galite ruošti ir iš konservuotų avinžirnių, ir iš jūsų pačių išvirtų (prieš tai pamirkytų per naktį). Kokius avinžirnius benaudotumėte, skanesnis, vientisesnės tekstūros humusas išeis tik tada, jei pašalinsite nuo avinžirnių luobeles. Šis darbas gali atrodyti nuobodus ir bereikalingas, tačiau, patikėkite, verta! Jei avinžirnius virėte patys, nukoškite juos, kai taps visiškai minkšti, o tada užpilkite šaltu vandeniu ir tame vandenyje juos šiek tiek patrinkite tarp rankų, tada nukoškite ir atrinkite avinžirnius išmesdami luobeles;
- Vienas iš humuso ingredientų yra sezamų pasta tahini – jos nesunku nusipirkti įvairių prekybos tinklų parduotuvėse (tiesa, didesnėse), ir pasigaminti patiems. Tahini gaminant humusą būtinas, jis suteikia gilesnio, intensyvesnio skonio, jei jo atsisakote, vadinkite pagamintą produktą avinžirnių užtepėle, o tik ne humusu;
- Humusą pagaminsite tik naudodami elektrinį trintuvą, rankiniai aparatai vargiai pagelbės, nes iš visų ingredientų jums reikia pagaminti visiškai vienalytę masę, trinkite tol, kol tokią gausite;
- Nėra itin griežtų taisyklių, kokios konsistencijos turi būti humusas – jis gali būti ir gana tirštas, labiau tinkamas tepti, ir gana skystas, kone tekantis, kuriame patogu mirkyti duoną, daržovių lazdeles. Humuso tirštumą reguliuokite alyvuogių aliejaus kiekiu – verčiau šio ingrediento negailėti ir naudoti išties kokybišką;
- Šaldytuve humusas išbus tinkamas vartoti 3–4 dienas, jo viršų verta užpilti keliais šaukštais aliejaus, kad neapdžiūtų.
O žemiau jūsų dėmesiui – receptai:
Mėnesinis planas
350
eur
mėn
Mokant už 1 mėn.
Pasirinkti

Metinis planas
279
eur
mėn
Mokant iš karto už 12 mėn.
Iš viso 33,50 €
Iš viso 33,50 €
Pasirinkti
