1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perliekite karštu vandeniu ir užpilkite šaukštą aliejaus, kad nesuliptų.
2. Į dubenį suverskite rikotos sūrį, suberkite parmezaną, juostelėmis pjaustytą kumpį, smulkintus bazilikus ir kapotą česnaką.
3. Sūrio masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite, prikimškite makaronus, ant viršaus išdėliokite saulėje džiovintus pomidorus.
4. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Galite tiekti supjausčiusi gabalėliais kaip užkandėlę.
- Makaronus lengvai pasūdytame vandenyje virkite 7 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite, palikite atvėsti.
- Tunus išgriebkite iš marinato, sutrinkite šakute. Sudėkite ančiuvius, suberkite smulkintus svogūnus, dar sykį viską ištrinkite. Suberkite stambiai sutarkuotus virtus kiaušinius, išmaišykite. Gauta mase įdarykite makaronus, sudėkite į kepimo indą.
- Paruoškite padažą: prikaistuvyje išlydykite sviestą. Sudėkite šalavijų lapelius, maišydama minutę pakaitinkite. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintą sūrį, maišydama kaitinkite, kol sūris išsilydys. Šalavijų lapelius išgriebkite.
- Padažu apliekite makaronus. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7–10 minučių. Apibarstykite smulkintais žalumynais.
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, jokiu būdu nepervirkite.
2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste.
3. Kiaušinius išplakite.
4. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite ir, kol suminkštės, pakepinkite su svogūnais. Tada supilkite plaktus kiaušinius, įdarą pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
5. Paruoštu mišiniu įdarykite makaronus ir sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą.
6. Makaronus apliekite grietinėle ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min.
7. Tada ant viršaus sukrėskite konservuotus pomidorus, užberkite tarkuoto sūrio ir dar 10 min. pakepkite, iki sūris išsilydys.
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, su šlakeliu aliejaus, nuvarvinkite ir atvėsinkite.
2. Kukurūzus gerai nuvarvinkite.
3. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite Viduržemio jūros prieskoniais, apkepkite svieste iš abiejų pusių.
4. Makaronus gerai išmaišykite su daržovėmis ir tarkuotu parmezanu, ant viršaus uždėkite gerai nuvarvintų tunų.
5. Paruoškite užpilą. Smulkintus česnakus, žalumynus, citrinų sultis ir vynuogių kauliukų aliejų išplakite iki vientisumo elektriniu plakikliu. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, cukrumi ir apliekite makaronų ir tunų salotas.
1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite tą padaryti iš vakaro arba omletui sunaudoti po vakarykščių pietų likusius makaronus.
2. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais. Griežinėliais supjaustykite cukiniją.
3. Šparagines pupeles trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Vietoje jų galite naudoti brokolinius ar žiedinius kopūstus arba žalius žirnelius.
4. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais, įmaišykite pieną.
5. Makaronus ir daržoves sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą, užpilkite kiaušinių plakinį, pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Baigiant kepti apibarstykite tarkuotu sūriu.
1. Bazilikus nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. Česnakus nulupkite, stambiai sukapokite ir maišikliu gerai sutrinkite su bazilikais, kedrų riešutais bei aliejumi, kad pasidarytų tiršta masė. Jei pesto padažas atrodo kiek per tirštas, įpilkite dar aliejaus. Įmaišykite parmezaną, pasūdykite, paskaninkite pipirais ir citrinų sultimis.
2. Kopūstų lapus nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Cukiniją nuplaukite, morkas nuskuskite ir viską supjaustykite griežinėliais. Daržoves nuolat maišant pakepinkite aliejuje. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite 15 min. Įmaišykite makaronus ir virkite, kol makaronai suminkštės. Pupeles nusunkite, suberkite į sriubą ir pakaitinkite. Jei dar reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išpilstykite į dubenėlius.
3. Kiekvieną porciją pagal skonį pagardinkite pesto padažu.
Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės. Padėkite šiltai.
2. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į garų puodą, apie 8 minutes patroškinkite – bus lengviau nuimti nuo kaulų ir nulupti odelę. Išdarinėtą lašišą supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pagardinkite pipirais, druska.
3. Česnakus susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste. Tada suberkite tarkuotą imbiero šaknį, apelsino žieveles, pipirų grūdelius, saldžiosios paprikos miltelius, supilkite vyną ir kaitinkite, kol trečdalis padažo nugaruos. Galiausiai supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, uždenkite keptuvę ir dar kelias minutes patroškinkite.
4. Kai padažas bus baigtas, į jį sumeskite makaronus, viską gerai išmaišykite, dar šiek tiek pakaitinkite ir išdėliokite į lėkštes. Tiekite su rozmarinų šakelėmis.
- Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
- Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite.
- Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
- Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenėlius.
- Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, smulkiais sukapokite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska ir cukrumi. Paruoštu padažu apliekite salotas.
- Prieš tiekdami apibarstykite parmezanu ir bazilikų lapeliais.
Kulinaro patarimas. Jeigu mėgstate sočiau, į salotas galite dėti virtų kiaušinių.
- Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai.
- Maltus graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Cukinijas nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir po vieną išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
- Pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite pesto padažu ir aliejumi.
- Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 8–12 min., kol suminkštės.
- Užberkite tarkuoto brandinto sūrio ir dar pakepkite, kol jis išsilydys.
- Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite smukintus šalavijus, riešutus, supilkite grietinėlę.
- Išmaišykite ir pagal skonį pasūdykite. Sukrėskite makaronus ir kiek pakaitinkite.
- Makaronus tiekite su karštais cukinijų griežinėliais.
- Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, supilkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų.
- Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplaukite špinatus. Jei naudosite šaldytus špinatus, juos atšildykite.
- Nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite cukinijas.
- Džiovintus pomidorus nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite maždaug minutę. Tik neleiskite paruduoti, nes įgaus kartų skonį. Kai pasklis malonus česnako kvapas, sudėkite cukinijų griežinėlius, špinatus ir džiovintus pomidorus.
- Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol cukinijos suminkštės. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į keptuvę virtus makaronus, viską išmaišykite.
1. Makaronus išvirkite (bet jokiu būdu nepervirkite), kaip nurodyta ant pakuotės, ir išgriebkite iš puodo.
2. Nedideliame dubenėlyje iki vientisos masės išsukite gorgonzolą, varškę ir grietinę. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite džiovintais raudonėliais, išspauskite česnaką.
3. Makaronų vamzdelius prikimškite įdaro, sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo skardą, ant viršaus suberkite tarkuotą varškės sūrį ir supilkite grietinėlę.
4. Įdarytus makaronus pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris išsilydys ir makaronai dailiai pagels.
5. Tiekite papuoštus šviežiomis rozmarinų šakelėmis.
1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį.
2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius – plonomis riekelėmis ir sumaišykite su makaronais.
3.Kepimo indą patepkite sviestu ir sukrėskite makaronų masę. Užpilkite paruoštu padažu.
4.Paviršių pabarstykite tarkuotu parmezanu, lazdynų riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Paruoškite padažą. Sviestą ištirpinkite. Supilkite miltus ir maišykite, kol pagels. Supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų.
- Padažą virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių nuolat pamaišydami, kol sutirštės.
- Į maskarponės sūrį įmuškite kiaušinius, sukrėskite kondensuotą pieną.
- Citriną nuplaukite sodos tirpalu, nuskalaukite, nutarkuokite žieveles ir iš pusės citrinos išspauskite sultis. Žieveles ir sultis taip pat supilkite į maskarponės masę. Gerai išplakite.
- Maskarponės įdaru įdarykite makaronų vamzdelius ir dėkite juos į sviestu išteptą indą.
- Ant įdarytų vamzdelių užpilkite padažą, statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
- Vamzdelius patiekite aplietus šiltu lydytu šokoladu.